Se înmulţesc „strigătele de ajutor“ pe drumul de la Breazu - DJ 282
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Se înmulţesc „strigătele de ajutor“ pe drumul de la Breazu - DJ 282

GALERIE
drum
  • drum
- +

Primarul comunei a făcut apel la CJ şi la consilierii judeţeni să găsească o soluţie pentru acoperirea gropilor din DJ 282. Luna viitoare se lansează licitaţia pentru lucrările de modernizare a drumului, în cadrul Axei strategice Iaşi-Suceava. Ieri a fost ultima zi de ofertare pentru atribuirea contractului de întreţinere a drumurilor judeţene în 2019.

Un apel semnat de primarul comunei Rediu în numele său, al consilierilor şi al locuitorilor, solicită preşedintelui CJ şi consilierilor judeţeni indiferent de apartenenţa politică găsirea unei soluţii urgente pentru remedierea drumului judeţean DJ 282, aflat de mai multă vreme într-o stare avansată de degradare.

„Stimate Domnule Preşedinte, Stimaţi Domni Consilieri, arătaţi că vă pasă de strigătul de disperare al cetăţenilor comunei Rediu, cât şi al celor care tranzitează zilnic această comună“, se arată în mesajul semnat de primarul Vasile Haidău şi de secretarul Ionuţ-Florinel Ivan.

Dat fiind că acest drum face parte din proiectul Axei rutieră strategică 1 Iaşi-Suceava, semnatarii au solicitat CJ precizări privind stadiul realizării acestuia. Ieri, un comunicat al Consiliului Judeţean arăta că raportul de audit pentru siguranţa rutieră în cadrul proiectului a fost finalizat şi că, luna viitoare, va fi scoasă la licitaţie execuţia lucrărilor.

„Auditul pentru siguranţa rutieră presupune verificarea detaliată a caracteristicilor de proiectare şi de execuţie a infrastructurii în vederea eliminării unor erori şi a creşterii gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere“, este explicaţia necesităţii realizării acestui raport.

Amintim că proiectul în valoare de 73 de milioane de euro, din care 58 de milioane fonduri europene şi aproximativ 9 milioane de la bugetul de stat, prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul judeţelor Iaşi şi Suceava. Termenul iniţial de finalizare este lunai mai 2021, însă preşedintele CJ , Maricel Popa, afirma recent că se aşteaptă la o întârziere cu 3 până la 6 luni.

Pe de altă parte, ieri a fost ultima zi de înscriere în licitaţia de atribuirea contractului cadru pentru lucrările de întreţinere pe drumurile judeţene pe anul în curs. Într-o declaraţie acordată ziarului nostru înainte de acest termen limită, directorul DJADP nu şi-a ascuns îngrijorarea faţă de rezultatul procedurii, respectiv numărul de oferte primite.

Ciprian Ciucan a invocat mai multe schimbări de dată recentă pe piaţa construcţiilor de drumuri, legate de efectivul insuficient al forţei de muncă, preţurile care au urcat vertiginos în ultimul an, dezinteresul companiilor faţă de lucrările mici, cum sunt cele de întreţinere a drumurilor. Aceasta, spune directorul de la Drumuri Judeţene, deşi la licitaţie s-au pus la bătaie 13,3 milioane de lei, bani care asigură plombarea a 15.000 mp de drum.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.