Se lărgeşte o străduţă în zona Cicoarei. A fost lansată o licitaţie pentru proiectarea lucrărilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Se lărgeşte o străduţă în zona Cicoarei. A fost lansată o licitaţie pentru proiectarea lucrărilor

GALERIE
proiect
  • proiect
- +

Municipalitatea vrea să supralărgească o stradelă din zona Cicoarei. Este vorba despre stradela Sofia Nădejde, tronsonul vizat fiind între Pod Cicoarei (în construcţie) şi str. Cicoarei. 

Deocamdată, Primăria a lansat o licitaţie pentru proiectarea lucrărilor, contract estimat la aproape 200.000 lei. Intenţia Primăriei este de a supralărgi stradela la patru benzi de circulaţie.

„Necesitatea realizării obiectivului se justifică prin faptul că podul care va supratraversa râul Bahlui se realizează pe patru benzi de circulaţie, fapt ce necesită descărcarea traficului în str. Cicoarei tot printr-o stradă (stradela Sofia Nădejde) cu o lăţime corespunzătoare astfel încât să se evite riscul de a se produce strangulări ale traficului auto”, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei. Tronsonul de stradelă ce urmează a fi proiectat se întinde pe o lungime de circa 133 metri, iar în prezent este din pământ. „Tronsonul următor, care va rămâne la două benzi de circulaţie, are o lungime de 128 m şi face legătura cu strada Cicoarei. În prezent are îmbrăcăminte asfaltică degradată”, se mai precizează în documentaţia de atribuire. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.