vineri, 26.02.2021
Bilanţul României la Mondiale, deşi sărăcăcios, a fost cel mai bun din ultimii zece ani.România vizează un număr de 10-12 atleţi calificaţi la JO
Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a declarat pentru AGERPRES că 2019 a fost un an mai reuşit decât 2018 şi 2017, din toate punctele de vedere, iar rezultatele obţinute de sportivi la Mondialele de la Doha au fost cele mai bune de la ultimele cinci ediţii.”Aşa cum ne-am propus la începutul mandatului, cu echipa cu care am venit la federaţie, am deschis mai multe planuri de dezvoltare şi de aducere a federaţiei la standarde care să fie compatibile cu federaţia europeană de atletism în special. Am avut cea mai bună participare la Campionatele Mondiale din ultimele cinci ediţii. Am avut un loc IV, foarte aproape de medalii a fost Alin Firfirică (disc), un loc VI al Alinei Rotaru (lungime), un loc X la marş şi un loc 11 la triplusalt”. Florea este foarte mulţumit de prestaţia antrenorilor şi sportivilor de la alergare montană.”Avem prima campioană mondială de alergare montană din România, prin Cristina Simion, un loc III cu echipa la fete şi un loc V pe echipe la băieţi, o performanţă peste aşteptările noastre, pentru că ne gândeam la un loc în primele opt. Este un domeniu pe care aş vrea să-l dezvoltăm în următoarea perioadă şi vom avea o întâlnire în ianuarie sau februarie cu toţi cei care doresc să se implice în activitatea sportivă a probelor de munte, pentru că din 2021, atât World Athletics, cât şi EAA vor realiza un nou format de CM şi CE la alergare montană. Este o perspectivă care se deschide şi noi federaţia suntem deja în pole position, atât ca performanţe, cât şi ca organizare”, a menţionat preşedintele FRA
România a organizat în acest an o nouă competiţie internaţională, Campionatul Mondile de ultramaraton, la Braşov, iar în 2023 se doreşte găzduirea unui European de juniori la Cluj. Conform lui Florin Florea, s-a consolidat departamentul de copii, condus de fosta campioană olimpică Paula Ivan. „ Organizarea unui Campionat European de seniori face parte din proiectul meu pentru următoare perioadă, 2028-2030, un proiect ambiţios, îi strângem pe cei care doresc să ajute, dar aici ne trebuie un stadion nou. Sunt două variante de construcţie a unui nou stadion european, care să aibă şi pistă de atletism. La Braşov sau la Timişoara. Şi Bucureştiul ar putea construi, dar nu văd un interes, poate pe viitor”, a spus Florin Florea.
Şeful atletismului românesc speră ca la Tokyo, unde s-au calificat deja cinci atleţi, să fim reprezentaţi de 10-12 atleţi, un număr mai mic ca la Rio, dar condiţiile de calificare s-au înăsprit faţă de atunci: „Ne-am propus undeva între 10 şi 12 sportivi, având în vedere că s-au schimbat radical condiţiile de calificare. În momentul în care te-ai calificat la JO eşti deja star, eşti în primii 30 în lume, ceea ce înseamnă foarte mult. Avem cinci calificaţi deocamdată, încă doi aproape calificaţi la rating. Sunt două variante de calificări. Dacă mâine se închide lista, ei ar fi deja calificaţi: Bianca Perie-Ghelber (ciocan), Narcis Mihăilă (marş), locul 10 la Mondiale, Andrei Gag sau Rareş Toader la aruncarea greutăţii. S-au calificat deja Alin Firfirică (disc), Alina Rotaru (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Florentina Iuşco (lungime) şi Daniela Stanciu (înălţime). La Rio am avut 21 de calificaţi, dar erau alte criterii. La marş şi maraton am avut şapte sportivi, pentru că se calificau primii 120, acum se califică primii 60”.
Obiectivele pentru 2020 sunt Jocurile Olimpice de la Tokyo şi Campionatele Europene de la Paris. „Pentru Tokyo avem asumată o medalie de bronz şi două finale de 12, plus un număr cât mai mare de sportivi calificaţi”, a adăugat Florin Florea. FRA ar putea face demersuri pentru naţionalizarea a trei atlete kenyene, de la CSA Steaua, dacă vor îndeplini baremurile de calificare.
„Dacă îşi îndeplinesc baremurile, noi facem demersurile. Cea de la 3.000 m obstacole (Stela Ruto) este ca şi calificată, se antrenează cu Carol Şanta, din discuţii se mişcă foarte bine, facem toate demersurile să o sprijinim, dar nu este prioritatea noastră numărul unu. O avem în vedere, pentru că ar fi un plus pentru noi”, a precizat preşedintele FRA.
Laureaţii anului 2019 la atletism sunt : Alin Firfirică, cel mai bun sportiv, Cristina Simion, campioana mondială de alergare montană - cea mai bună sportivă. La juniori, cel mai bun atlet e Andreas Bucşă (lungime) şi cea mai bună junioară - Talida Sfârghiu (1.500 m).
România (Denisa Dragomir, Andreea Pîşcu, Ingrid Mutter, Viorica Mălai, Laura Popescu, Cristina Constantin) a cucerit bronzul la Mondialele de ultramaraton montan din Portugalia (Korvo). Cristina Simion a câştigat aurul la Mondialele de alergare montană din Argentina (Villa la Angostura), iar echipa feminină a obţinut bronzul, în componenţa Cristina Simion, Andreea Pîşcu, Denisa Dragomir, Monica Florea. Echipa de junioare (Alexa Hecico, Ilina Alice Bordeanu, Loredana Viziteu, Bianca Apetroaei) a luat medalia de bronz la Europenele de alergare montană de la Zermatt (Elveţia).
La Europenele de tineret din Suedia (Gävle), tricolorii au luat trei medalii, argint prin Alexandru Novac (suliţă) şi bronz prin Andrea Miklos (400 m) şi Claudia Prisecaru (3.000 m obstacole). Andreas Bucşă a cucerit bronzul la Europenele de juniori de la Borås (Suedia). Atleţii români au obţinut medalii şi la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli, argint prin Alin Firfirică (disc) şi bronz prin Florentina Iuşco (lungime).
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Doi contrabandişti săltaţi din Tg. Frumos şi băgaţi după gratii
Expoziţie cu documente despre Holocaustul romilor, la Palatul Culturii
VIDEO. Patru copii, aruncați de la etajul 3 de mama lor pentru a-i salva dintr-un incendiu
Spania va administra doar o doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut Covid
Premiera spectacolului "El Tango" se joacă cu casa închisă la Opera din Iași
O fetiță de 6 ani a căzut din telescaun, la Sinaia. Zăpada afânată i-a salvat viața
Ce spune ministrul Sănătăţii despre introducerea paşapoartelor de vaccinare
Un pilot a raportat o întâlnire cu un OZN: „Seamănă cu un obiect cilindric lung”
Cîţu: Singurii oameni rămaşi în funcţie de 30 de ani sunt liderii de sindicat
”Am părăsit Marea Britanie pentru a scăpa de presa toxică”, spune Prințul Harry
Conferinţa lui Koeman, întreruptă după ce tehnicianului a început să-i curgă sânge din nas
Scenariile de funcționare a şcolilor din Iași pentru săptămâna 01-05 martie 2021
Restricţii de circulaţie: Reîncep lucrările de modernizare a infrastructurii de tramvai Iași – Dancu
România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global
Cristea (Poli Iaşi): Când jucăm cu locul 15 acasă trebuie să ne propunem victoria
Argeş: Pompierii au salvat un ied căzut într-un puţ adânc de 12 metri
Adio Marica în prosop! Instanţa a decis eliminarea filmării cu fostul jucător în ipostaze intime
Agenţia Europeană pentru Medicamente recomandă utilizarea cocktailului de anticorpi Regeneron
Prognoza meteo pentru martie. Temperaturi mai mari decât cele normale
Reclamaţii în lanţ în cazul schimbării furnizorului de energie electrică
Tânăra din Iași dată dispărută a fost găsită de polițiști (UPDATE)
În 14 localități din Iași se schimbă scenariile după care funcționează școlile
VIDEO: Zi specială dedicată câinilor din rasa alabai în Turkmenistan
Reducere substantiala de buget pentru Noua Casa. Doar 6.000 de beneficiari in 2021
Accesul clienților casnici în magazinul E.ON din Iași se va realiza doar cu programare online
Încă un ministru care vrea un “management al urşilor făcut pe termen lung”
Angela Merkel refuză vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca
Informare meteorologică. Vântul va bate cu putere din această noapte până luni
Dan Zaharia: 1 din 20 de ieşeni din zona metropolitană lucrează în IT
BMW a anunțat prețurile pentru primul său hot hatch cu tracțiune față
Cîţu nu susţine introducerea unui paşaport de vaccinare: este prematur
Primele imagini neoficiale cu viitorul Lexus NX, scăpate pe internet
ÎPS Teodosie nu face nici un pas înapoi în privinţa ritualului de botez
Tu ți-ai creat cont de client ApaVital? Poți câștiga un premiu de 200 lei!
Numărul noilor cazuri de coronavirus a ajuns în ultimele 24 de ore la 3.761, iar al deceselor la 66
Meșterii populari se reîntâlnesc în Piața Unirii din Iași pentru a promova Mărțișorul
Ministerul de Finanţe lansează o nouă emisiune de titluri de stat pentru persoanele fizice
S-a ieftinit cu cateva mii de euro. Cat costa cea mai asteptata masina de la Volkswagen
ÎPS Teodosie vrea propria lui moşie. El a depus solicitare de înfiinţare a Mitropoliei Tomisului
Cel mai vechi brand auto are un logo nou. Începutul unei noi ere pentru Peugeot
Cele mai importante lucruri de știut despre laptele de migdale
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Alexandru CĂLINESCUMituri şi inerţii |
Neculai SEGHEDINCel mai modest dintre pământeni (III) |
Nicolae CREŢU„Deşoşocizarea” AUR |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.