Se poate și mai încet ca racul: Autostrada Iaşi - Tg. Mureş, sub zodia contestaţiilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Se poate și mai încet ca racul: Autostrada Iaşi - Tg. Mureş, sub zodia contestaţiilor

GALERIE
autostrada Iasi-Tg Mures
 • autostrada Iasi-Tg Mures
- +

Autostrada Iaşi - Târgu Mureş s-a mai urnit cu un pas de melc. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a respins cererea depusă de o firmă interesată în contract de suspendare a procedurii pentru unul din cele trei tronsoane ale autostrăzii.

Via Design Bucureşti contestase procedura de licitaţie pentru refacerea studiului de fezabilitate aferent tronsonului Târgu Mureş - Ditrău, cerând totodată oprirea licitaţiei până la soluţionarea pe fond a problemelor semnalate. Solicitarea de suspendare a fost respinsă însă de CNSC, care a apreciat că o astfel de decizie se poate lua numai în situaţia în care ar exista riscul producerii unor pagube iminente care trebuie prevenite.

„Prin luarea acum a măsurii suspendării achiziţiei, autoritatea contractantă este cea prejudiciată şi interesul public pe care ea doreşte să îl satisfacă prin demararea şi finalizarea investiţiei în cel mai scurt timp. Puse în balanţă, prejudiciul pe care îl suferă autoritatea contractantă şi beneficiarii investiţiilor prin stoparea competiţiei este cu mult mai însemnat decât cel pe care l-ar putea reclama firma. Nimic nu o opreşte să nu participe la achiziţie şi, astfel, să nu sufere nicio pagubă”, şi-a motivat CNSC decizia.

Chiar dacă licitaţia nu a fost suspendată, aceasta nu înseamnă că termenul de 17 iulie pentru deschiderea ofertelor va fi respectat. CNSC a precizat că respingerea cererii de suspendare nu înseamnă că nu va admite contestaţia propriu-zisă. Prin aceasta, Via Design solicita modificarea documentaţiei aferente licitaţiei şi prelungirea termenului de depunere a ofertelor, invocând numeroase nereguli identificate în caietul de sarcini.

De altfel, o contestaţie similară depusă de aceeaşi firmă pentru un alt tronson al autostrăzii, Ungheni - Iaşi - Târgu Neamţ a fost admisă de CNSC, care a dispus suspendarea licitaţiei pentru acel segment. În total, pentru cele trei tronsoane ale viitoarei autostrăzi, au fost depuse până acum 13 contestaţii.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Ce-a lipsit după cerneală

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X