Se poate repeta la Iaşi tragedia din Bucureşti? Conducerea de la „Infecţioase explică de ce aşa ceva ar fi exclus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se poate repeta la Iaşi tragedia din Bucureşti? Conducerea de la „Infecţioase explică de ce aşa ceva ar fi exclus

GALERIE
unitatea mobila ATI Botosani_Iasi
  • unitatea mobila ATI Botosani_Iasi
- +

"Victor Babeş"  din Capitală nu s-ar putea repeta la Iaşi, pentru că Unitatea Mobilă ATI a fost verificată şi este monitorizată 24 de ore din 24. În momentul de faţă, în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă adusă de la Botoşani la Iaşi sunt îngrijiţi 10 pacienţi, dintre care trei sunt transferaţi de la Bucureşti, unul de la Buzău şi restul de la Unitatea de Primire Urgenţă a Spitalului „Sf. Spiridon”. 

Unitatea este racordată la toate utilităţile, iar din punct de vedere al oxigenului există două stocatoare care asigură necesarul, şi un al treilea, de rezervă. Fiecare stocator are o capacitate de 1.000 litri şi este racordat la unitate printr-un circuit separat faţă de instalaţia de oxigen a Spitalului de Boli Infecţioase. “Ne dorim să nu punem o presiune suplimentară asupra staţiei de oxigen care deserveşte spitalul. După cum bine ştiţi, există o staţie de oxigen care este pentru Spitalul de Boli Infecţioase şi pentru Spitalul de Pneumofitiziologie. Avem deci şi staţii de backup pe bază de butelii inclusiv pentru Unitatea Mobilă”, a declarat managerul Florin Roşu. El a adăugat că sistemul de siguranţă al aprovizionării cu oxigen este dat de două regulatoare de presiune, care ar trebui să prevină practic ceea ce s-a întâmplat la Spitalul "Victor Babeş".

„Unitatea Mobilă este dotată cu regulatoare de presiune. Dacă unul se defectează, sigur celălalt va intra în funcţiune. Noi am reglat staţia în aşa fel încât să funcţioneze la parametri optimi. Regulatoarele au specificaţii tehnice care trebuie respectate. În momentul în care există o creştere a presiunii sau o scădere, intră în funcţiune prin alarmare. Sisitemul de alarmare se aude din interior dar şi din exterior. De ce există siguranţă? Pentru că există o cameră tehnică în fiecare unitate mobilă şi mai există aceste două regulatoare, unul digital şi unul mecanic. Dacă cumva există o defecţiune la stocatoare, intră în circuit staţia de backup pe bază de butelii.

Aceasta ar asigura în momentul de faţă, pentru cei 10 pacienţi , o alimentare de oxigen între trei şi şase ore, suficient cât să reparăm stocatorul sau să schimbăm stocatoarele. În plus, Spitalul de Boli Infecţioase are în grila de personal inclusiv un inginer pe aparatură medicală foarte bine calificat. Cu el şi împreună cu echipele de la Linde Gaz, cei care asigură aprovizionarea de oxigen, şi cu cei care au realizat instalaţia de gaze medicinale am realizat şi aceste reglaje atât de necesare. Se poate interveni 24 de ore din 24 , dacă apare o defecţiune”, a subliniat Florin Roşu. Din punctul de vedere al reacţiei personalului medical, managerul a spus că toţi sunt pregătiţi să acţioneze, pentru că specializarea de ATI te obligă să fii pregătit să intervii în situaţii de risc.

Cititi si: Cum s-a ajuns ca pacienţI COVID-19 să fie trataţi în TIR-uri ATI

Unitatea Mobilă adusă de la Botoşani a fost deschisă şi închisă de mai multe ori în perioada în care a stat în judeţul vecin. Unul dintre motivele principale şi care de altfel a fost şi mediatizat constă în infiltraţiile de apă prin tavan care ar fi putut duce la un scurt circuit. “Am făcut teste vizavi de infiltraţiile de apă. Mai mult decât atât, s-au făcut şi reparaţii la acoperiş, nu au existat probleme. Unitatea Mobilă aparţine ISU Iaşi. Colegii noştri de la ISU au asigurat mentenanţa şi nu au întâmpinat nicio problemă până în momentul de faţă” a mai spus Florin Roşu. Ieri, la Iaşi au fost înregistrate 6 decese la secţiile de ATI COVID, dar 94 de noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2, după un număr de peste 1.200 de teste. Rata de incidenţă pe municipiul Iaşi continuă să scadă, ieri ajungând la 3,09 la mie.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.