Se pot returna cărţile la BCU fără a plăti amenzi până pe 22 decembrie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se pot returna cărţile la BCU fără a plăti amenzi până pe 22 decembrie

GALERIE
BCU Iasi
  • BCU Iasi
- +

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iaşi a prelungit până pe 22 decembrie perioada de amnistie oferită celor care au împrumutat cărţi şi au uitat să le mai returneze. Aceştia pot să aducă înapoi cărţile bibliotecii în starea în care au fost împrumutate fără a fi penalizaţi sau amendaţi. 

Până pe 22 decembrie, BCU Iaşi organizează „Luna fără amenzi“, care îi vizează pe toţi utilizatorii BCU care au împrumutat publicaţii ce au depăşit termenul de returnare şi nu au venit să le aducă încă de teama amenzii. „Posibilitatea de a returna publicaţiile restante fără achitarea taxei de întârziere este valabilă pentru toate categoriile de utilizatori, studenţi, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice universitare, cerectători etc. Acestea trebuie restituite în bune condiţii la punctul de unde au fost împrumutate. Cărţile pierdute sau distruse trebuie înlocuite cu exemplare identice“, au precizat reprezentanţii BCU.

La polul opus, după această scurtă perioadă de amnistie, reprezentanţii bibliotecii au promis că se vor reanaliza situaţia celor care nu au cărţile returnate încă şi de la 1 ianuarie 2018, cei care vor depăşi termenul de împrumut vor fi amendaţi în conformitate cu Regulamentul pentru cititori. Conform regulamentului, întârzierea de 4-7 zile se taxează cu 20 de lei pe publicaţie, între 8 şi 15 zile 25 de lei pe publicaţie, iar peste 16 zile 30 de lei pe publicaţie. Până recent, doctoranzii şi cadrele didactice nu plăteau amenzi pentru publicaţii nereturnate.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.