anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Se pregătesc noi şantiere în trafic. Primăria modernizează reţeaua de termoficare cu 50% mai scump decât a încercat s-o facă în 2020

GALERIE
santiere, termoficare
 • santiere, termoficare
- +

Primăria Iaşi a reluat licitaţia pentru modernizarea reţelei comunitare de termoficare din oraş. Procedura lansată pe platforma electronică de achiziţii publice se referă la servicii de proiectare şi execuţie de lucrări aferente proiectului „Reabilitare reţele termice, sistem termoficare în Municipiul Iaşi, pentru creşterea eficienţei energetice în alimentarea cu căldură urbană - etapa a III-a”. Valoarea estimată a pachetului este de 56,8 milioane de lei, iar durata contractului este de un an. Procedura precedentă, iniţiată în mai 2020 la o sumă de 38 de milioane de lei, a atras o singură ofertă, din partea unei asocieri conduse de Conest, înainte să fie anulată.

Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (85 la sută, de la Fondul European de Dezvoltare Regională, 13 la sută de la bugetul de stat şi 2 la sută de la bugetul local). „Având în vedere că acest proiect se află în etapa de precontractare (proiectul este eligibil şi conform, este transmis la Ministerul Fondurilor Europene şi se estimează că după aprobarea Aplicaţiei de finanţare se va semna Contractul de finanţare), procedura de atribuire este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de finalizarea contractului de finanţare cu Ministerul Fondurilor Europene”, precizează anunţul de licitaţie. Ofertele pot fi transmise până pe 28 noiembrie, iar evaluarea lor va fi făcută preponderent după componenta financiară (85 la sută din punctaj).

Citiți și: Licitaţie de 38 de milioane de lei pentru refacerea a 14 km de conducte de termoficare

Lucrările de modernizare a celor 5 magistrale de transport a căldurii de la cele două centrale CET I şi CET II au început în 2008. Lungimea totală a reţelei termice primare este de 94,3 km. Potrivit caietului de sarcini, „în cadrul prezentei etape se propune a se reabilita reţele termice primare pe o lungime de aproximativ 6,86 km, reprezentând 9 tronsoane aparţinând magistralelor 1, 2 şi 3”. Anterior, până în 2013, au fost înlocuite conductele pe o lungime de 9,9 km. În cadrul actualului proiect, în prima etapă a fost modernizat un segment de 5,4 km pe traseul magistralei 2, iar în etapa a doua, 13 km, pe magistralele 1, 2 şi 5, respectiv 11,5 km între cele două CET-uri.

Potrivit aceluiaşi Caiet de sarcini, la sfârşitul anului 2017 erau alimentate cu energie termică pentru încălzire şi cu apă caldă de consum 28 de mii de apartamente şi 548 de agenţi economici şi instituţii publice. La începutul anului în curs, la sistemul centralizat de termoficare sunt racordate tot 28 de mii de apartamente, dar numai 185 de agenţi economici, 42 de instituţii publice, 70 de şcoli, 10 spitale şi 7 universităţi. 

Citiți și: Criză energetică? Iaşul face profit din vânzarea de energie. Cărbunele ne va salva la iarnă

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (II)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (II)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

Pe viscol. Senin. Frescele de la Scobinţi

Nichita DANILOV

Pe viscol. Senin. Frescele de la Scobinţi

Mărturisesc că scriu aceste rânduri cu mâhnire. Cu întristare. (...) Prin anii '86 am apărut amândoi, într-adevăr, pe pagina întâi a revistei Dialog. Eu, cu o poezie intitulată Senin, domnia sa cu un tablou cu Ceauşescu. A ieşit un scandal de proporţii. Revista Dialog a scăpat ca prin urechile acului, era cât pe ce să fie desfiinţată după acest incident.

Nea Omăt şi doamna Iarnă

Michael ASTNER

Nea Omăt şi doamna Iarnă

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate (III)

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.