anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Se pregăteşte închiderea a 10 centre. Ieşeni din străinătate se interesează dacă pot veni aici să se vaccineze

Ritmul de vaccinare cu prima doză scade dramatic în judeţ. Ce măsuri intenţionează să ia DSP?

GALERIE
centru vaccinare
 • centru vaccinare
- +

Campania de vaccinare la Iaşi bate pasul pe loc. Mai mult chiar, din lipsă de pacienţi, céntrele de vaccinare încep să-şi suspende activitatea. Pe data de 22 iunie au fost vaccinate 1.268 de persoane, la fel ca în ziua precedentă. Dintre persoanele vaccinate, 629 de persoane au primit doza I şi 639 de persoane au primit doza a II-a. 

Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 9.004 de vaccinari, 365 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore.

”O ştire care pare surprinzătoare în Iaşi s-au în ţară este faptul că cetăţeni români, care locuiesc în alte ţări, în Vestul Europei sau dincolo de ocean, în Canada, se interesează dacă pot veni să se vaccineze la noi, pentru că acolo listele de aşteptare se întind pe luni de zile. La noi, în schimb, ne rugăm de cetăţeni să vină să se vaccineze. Este o problemă care vine, cred, de la educaţia sanitară, de la educaţie în general, şi de la lipsa de conştientizare a faptului că, în condiţiile în care un ne vom vaccina, sfârşitul pandemiei nu va fi foarte fericit pentru noi şi nu va fi foarte aproape”, a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Până în acest moment, la Iaşi nu există situaţii în care dozele de vaccinuri să expire, dar, spun oficialii, nu mai este prea mult până acolo. “La centrele de vaccinare unde nu există doritori, le suspendăm activitatea pentru o perioadă de timp, până când adresabilitatea va creşte. Încercăm tot felul de modalităţi pentru a atrage populaţia să vină să se vaccineze. Deocamdată nu am suspendat activitatea la niciun centru, pentru că este vorba despre administrarea celei de-a doua doze, care se termină pe 28-30 iunie, dar sunt vreo 10 centre care după această dată îşi vor suspenda activitatea. Echipele de acolo, dacă vor dori, vor putea deveni echipe mobile, care să meargă să vaccineze în zone greu accesibile”, a mai adăugat Vasile Cepoi. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.