Se pun banii pe masă. A 25-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului va costa 2,7 milioane lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Se pun banii pe masă. A 25-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului va costa 2,7 milioane lei

GALERIE
sarbatorile iasului
  • sarbatorile iasului
- +

Bugetul va fi votat în şedinţa de poimâine a Consiliului Local. Ce alte proiecte importante se vor afla pe masa consilierilor?

Sărbătorile Iaşului vor costa 2,7 milioane de lei. Plenul Consiliului Local a fost convocat pentru ziua de miercuri, în cadrul şedinţei urmând să fie dezbătut şi bugetul celei de-a 25-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului. În afara manifestărilor obişnuite, ediţia din acest an va cuprinde şi o latură dedicată rememorării Holocaustului, constând într-o expoziţie şi un film dedicate minorităţii evreieşti din Iaşul de altădată.

Programul din accest an al Săr­bă­torilor va cuprinde aproximativ 30 de ex­poziţii şi saloane de artă, tehnică şi fotografie, zece concerte şi festivaluri de muzică şi dans, spectacole de teatru şi film, evenimente sportive şi zece târguri pe diverse teme.

O sumă de 221.500 lei din excedentul bugetului local urmează să fie utilizată pentru achi­ziţionarea de copertine destinate staţiilor de transport public în comun.

Prin intermediul unei rectificări a bugetului local în valoare de 15 milioane de lei, urmează să fie acoperite prioritar drepturi salariale ale personalului din învăţământ, în valoare de 13,6 milioane de lei, şi drepturi ale copiilor cu nevoi speciale integraţi în învăţământul de masă, în valoare de aproximativ un milion de lei.

Plenul CL va lua în discuţie propunerea de avansare în grad a trei poliţişti locali, desem­narea reprezentanţilor municipalităţii în consiliile de administraţie ale şcolilor, spitalelor din subordine şi Palatul Copiilor, ca şi transmiterea gratuită către primăriile comunelor Mironeasa şi Vlădeni, ca şi către mănăstirea Hlincea, a unor dale de beton rezultate în urma lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai. Va fi discutată şi vânzarea la licitaţie a unor suprafeţe de teren deţinute de municipalitate, ca şi scoaterea la licitaţie spre închiriere a suprafeţei de 5.148 mp de pe şoseaua Iaşi - Hlincea, în vederea amenajării şi exploatării ca târg auto.

Pe ordinea de zi se va afla şi alocarea unui spaţiu de 131,5 mp către deputatul PMP Petru Movilă, în vederea amenajării unui cabinet parlamentar. Movilă urmează să plătească lunar o chirie de 378 lei pentru spaţiul situat pe bulevardul Independenţei nr. 1.

CL va discuta şi propunerile de soluţionare a 25 de solicitări locative, ca şi proiectul de amenajare a unei creşe şi grădiniţe pe strada Ciurchi nr. 111.

Consilierii vor analiza pro­pu­nerea de asociere cu Spitalul de Recuperare în vederea implementării unui proiect de eficientizare energetică a unităţii sanitare, precum şi preluarea mandatului de administrator al parcului tehnologic Tehnopolis pentru următorii patru ani.

CITIȚI ȘI:

TRUPELE invitate la Sărbătorile Iașului. ARTIFICIILE, pe podul-piramidă

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.