Se pune de un partid paralel, la un mare otel. Iaca cine-i creierul operaţiunii secrete!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se pune de un partid paralel, la un mare otel. Iaca cine-i creierul operaţiunii secrete!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Atenţiune, atenţiune, stimaţi oameni ai muncii de la oraşe şi sate, olecuţă de linişte, şi trageţi scaunele ceva mai aproape, căci pe azi avem una bucată informaţiune tare interesantă, la care musai ar trebui să plece urechiuşa cea clăpăugă în primul rând tăt liderul de partid ieşean mic sau mare interesant de derecţiune spre care curge apa cea mâloasă a politichiei de Bahlui, fie ea spre aval sau amonte! 

Aşadar, ne-a povestit aseară pe îndelete amicul Archibald Tănase că, din ce l-au informat sursele lui în ultima vreme, cică la un otel cu diplomă din zona Bucium s-ar pune la cale în ultima vreme crearea unei viitoare falange politice de partid şi de stat care să se infiltreze adânc în viaţa politică locală.

Zice aşadar amicul Archie că mentorul acestei falange ar fi, ta-ra-ram, ta-ra-ram: aţi ghicit, chiar el, Reluţu, cel care locuieşte în zonă, doar că puţin mai la deal.

Cu cine se întâlneşte el aicea şi pune la cale oraşul, giudeţul, ba uneori, când orele sunt mai târziii şi udătura mai îmbelşugată, chiar şi ţara, ori, de ce nu, inclusiv Ioropa? Ei bine, haideţi că abia de-acuma devine mai interesantă chestiunea! Daţi aşadar foaia la pulsuleţul următor!

Cine sunt candidaţii pentru listele fantomă de la Bucium?

Acolo la otelul cel cu diplomă, din zona Buciumului, din câte ne-a povestit amicul Archibald Tănase zice-se că în gereral amfitrion al serii este Reluţu. Despre care se spune că şi-ar fi făcut un plan de bătaie pe terme lung şi foarte lung potrivit căruia el să revină în politichia de Bahlui (se-nţelege căci călare pe un cal alb şi-nspumat de la atâta bine pe care l-a făcut comunităţii) cam undeva pe la orizontul alegerilor din 2024, în calitate de senior al politichiei de Iaşi, adicătelea un soi de Coposu al liberalismului de Trei sarmale, cum ar veni. Iar până atunci, zice-se că planul pe termen scurt este plasarea câtorva săgeţi care, atunci când va veni momentul, îl vor ajuta pe senior să salte el căruţă, prin partea dinspre dârloagă, dacă s-o putea.

Concret, zice-se că acolo se adună la pus ţara la cale Reluţu, la care se adaugă fostul colonel de ţaigheri acum pensionar de lux Plaiboi, plus doftorul de inimi Gregoar Putin Nică, precum şi nelipsitul amic Victoraş Chir Rilă, de la cejău. Iar uneori, mai spune amicul Archie, dar zice-se căci cu statut de observator, mai trece pe la masa rotundă şi fostul şef de la băieţii cu ochi albaştri din Copou, ghinărarul Tibică, aşa cum se ştie, dedicat dintotdeauna trup şi suflet cauzei liberalismului ieşean. Iar discuţiile gravitează acum, zice-se, în jurul numelor care ar trebui servite politichiei locale pentru a fi puse pe listele de alegeri de la toamnă, unde deocamdată s-a stabilit doar ca Plaiboi să fie împins înspre dipotăţie.

Aşa că, dragi telespectatori, pssst: linişte, că falanga Reluţu lucrează pentru tine! Mâine venim cu informaţii noi. Ţineţi aproape, vorba lui Gădea, că se aşteaptă lucruri măreţe dintr-acolo...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.