Se redeschide spitalul mobil Leţcani? Toţi oficialii asigură că da
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se redeschide spitalul mobil Leţcani? Toţi oficialii asigură că da

GALERIE
Spital Mobil Letcani Iasi
  • Spital Mobil Letcani Iasi
- +

Preşedintele CJ a declarat că „încep demersurile“ în acest sens, şeful DSP a spus şi el că mai e nevoie de confirmarea Euronest, iar directorul asociaţiei a reafirmat că „ne-am asumat că totul este în regulă la Spitalul Leţcani încă din 19 martie“.

„Începând de mâine (marţi, n.r.) vor fi iniţiate toate procedurile pentru redeschiderea spitalului mobil în cel mai scurt timp posibil“, a declarat Costel Alexe, preşedintele CJ, la finalul unei întâlniri cu prefectul, cu reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase şi cu cei ai Asociaţiei Euronest.

Reuniunea marchează expirarea termenului acordat în aceeaşi formulă pe 19 martie pentru remedierea deficienţelor identificate în urma controalelor Ministerului Sănătăţii şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cititi si: Ceartă la ușa închisă a Spitalului Mobil: „o panaramă“, „un fake din Turcia“. PSD a părăsit dezbaterea

„Prioritatea noastră acum este să redăm cât mai repede spitalul circuitului medical şi pacienţilor, aşa cum a fost intenţia de la bun început. În urma discuţiilor de astăzi (ieri, n.r.), am convenit cu fiecare parte implicată să îşi ia angajamentul pentru ceea ce ţine de competenţa sa. Spitalul de Boli Infecţioase se va asigura de calitatea actului medical, în timp ce Euronest, proprietarul spitalului, îşi ia angajamentul că unitatea este complet funcţională din punct de vedere tehnic şi că nu prezintă niciun risc pentru pacienţi ţi pentru buna desfăşurare a activităţii cadrelor medicale“, a mai spus şeful CJ.

Cititi si: Încă o rundă de ceartă la uşile închise ale spitalului mobil

„Pentru reluarea activităţii la Spitalul modular, e necesar ca Spitalul de Boli Infecţioase să ne solicite acest lucru. Atunci când proprietarul spitalului, reprezentat de d-na Alina Popa, va confirma că toate condiţiile de siguranţă a instalaţiilor sunt îndeplinite, Spitalul de Boli Infecţioase va solicita reluarea activităţii în secţia exterioară Leţcani“, a confirmat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, concluziile întâlnirii de ieri de la Casa Pătrată.

„Ne-am asumat că totul este în regulă la Spitalul Leţcani încă din 19 martie, când am informat factorii implicaţi cu privire la remedierea aspectelor sesizate în raportul Corpului de control al Ministerului Sănătăţii. Ne vom asuma din nou acest lucuri, pentru că, din punct de vedere tehnic, Spitalul mobil este perfect funcţional“, a declarat, la rândul ei, Alina Popa, directorul Euronest.

Ea a admis că unele chestiuni tehnice se pot rezolva repede, respectiv partea legată de oxigen.

„În privinţa alimentării cu energie electrică, pentru a preveni fluctuaţiile de tensiune, a instalat în toate saloanele pentru pacienţi UPS-uri. Nu vor mai fi variaţii de genul celor care făceau să sară siguranţele“, a conchis directorul Asociaţiei Euronest, cea care deţine spitalul amplasat în incinta Centrului TransAgropolis.

Cititi si: Spitalul de la Letcani: un cartof fierbinte la temperaturi sub zero grade

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.