anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Se refac căile de acces de lângă Primărie. Se va cheltui peste jumătate de milion de lei

GALERIE
Palatul Roznovanu
 • Palatul Roznovanu
- +

Căile de acces la Palatul Roznovanu, sediul municipalităţii ieşene, vor fi refăcute. În acest sens, municipalitatea a lansat o licitaţie, iar valoarea contractului a fost estimată la peste jumătate de milion de lei.

Este vorba despre aleea dintre sediul Primăriei şi str. Agatha Bârsescu, precum şi de căile de acces din faţa clădirii. „Se propune desfacerea îmbrăcăminţii asfaltice existente, demontarea bordurilor existente, montarea noilor borduri, montarea dalelor din granit pentru noua alee. Lucrările se vor efectua cu păstrarea traseului actual al străzii, cu corectarea denivelărilor longitudinale“, se arată în documentaţia de atribuire a contractului. Conform studiului de fezabilitate, aleea va fi placată cu dale finisate de granit, iar bordurile vor fi tot de granit. Specialiştii Primăriei spun că investiţia în reabilitarea aleilor de acces este necesară conform strategiei de dezvoltare a oraşului, iar fondurile au fost aprobate de către Consiliul Local prin aprobarea bugetului local, proiectul fiind inclus pe lista de investiţii din acest an.

„Un aspect important al programului de modernizare prezintă condiţia de utilizare a materialelor din piatră naturală pentru modernizarea trotuarelor şi aleilor de acces în zona centrală a municipiului. Piatra naturală asigură o bună rezistenţă la ciclurile îngheţ dezgheţ, prezintă un aspect estetic sportiv în comparaţie cu alte tipuri de materiale şi poate fi montată în diverse feluri, din punct de vedere constructiv“, se mai precizează în caietul de sarcini. Primăria aşteaptă oferte de la constructori interesaţi până cel târziu pe 17 iulie. Termenul de implementare a proiectului este de şase luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.