Se refac căile de acces de lângă Primărie. Se va cheltui peste jumătate de milion de lei

sâmbătă, 30 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Se refac căile de acces de lângă Primărie. Se va cheltui peste jumătate de milion de lei

Căile de acces la Palatul Roznovanu, sediul municipalităţii ieşene, vor fi refăcute. În acest sens, municipalitatea a lansat o licitaţie, iar valoarea contractului a fost estimată la peste jumătate de milion de lei.

Este vorba despre aleea dintre sediul Primăriei şi str. Agatha Bârsescu, precum şi de căile de acces din faţa clădirii. „Se propune desfacerea îmbrăcăminţii asfaltice existente, demontarea bordurilor existente, montarea noilor borduri, montarea dalelor din granit pentru noua alee. Lucrările se vor efectua cu păstrarea traseului actual al străzii, cu corectarea denivelărilor longitudinale“, se arată în documentaţia de atribuire a contractului. Conform studiului de fezabilitate, aleea va fi placată cu dale finisate de granit, iar bordurile vor fi tot de granit. Specialiştii Primăriei spun că investiţia în reabilitarea aleilor de acces este necesară conform strategiei de dezvoltare a oraşului, iar fondurile au fost aprobate de către Consiliul Local prin aprobarea bugetului local, proiectul fiind inclus pe lista de investiţii din acest an.

„Un aspect important al programului de modernizare prezintă condiţia de utilizare a materialelor din piatră naturală pentru modernizarea trotuarelor şi aleilor de acces în zona centrală a municipiului. Piatra naturală asigură o bună rezistenţă la ciclurile îngheţ dezgheţ, prezintă un aspect estetic sportiv în comparaţie cu alte tipuri de materiale şi poate fi montată în diverse feluri, din punct de vedere constructiv“, se mai precizează în caietul de sarcini. Primăria aşteaptă oferte de la constructori interesaţi până cel târziu pe 17 iulie. Termenul de implementare a proiectului este de şase luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

 

 

Comentarii