anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Se reiau cursurile pentru logodnici la Iaşi. Anul care urmează va fi dedicat familiei

GALERIE
curs
 • curs
- +

În anul familiei, Episcopia Romano-Catolică din Iaşi pregăteşte mai multe evenimente pentru credincioşi.

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anunţă că, la nivel mondial, anul care urmează va fi dedicat familiei, iar în acest context, Oficiul pentru Pastoraţia Familiei, care aparţine de episcopie, a realizat o programare integrală a evenimentelor ce vor avea loc în 2021.

„În continuitate cu propunerea ca în Biserica Universală anul acesta să fie dedicat Sfântului Iosif, aşa cum în Biserica locală anul acesta este dedicat speranţei creştine, Oficiul pentru Pastoraţia Familiei din Dieceza de Iaşi îşi continuă misiunea în favoarea lui Dumnezeu prin familie, care este «reflexia vie a Sfintei Treimi»“, au precizat reprezentanţii episcopiei.

Astfel, în funcţie de evoluţia pandemiei, au fost programate mai multe evenimente faţă-în-faţă, care pot fi amânate sau anulate dacă situaţia sanitară o impune. O serie de astfel de evenimente o reprezintă cursurile pentru logodnici, devenite tradiţionale în episcopia din Iaşi, care vor începe de la 16 ianuarie, cu un eveniment la Centrul „Gaudium et Spes“ de la Traian. La Iaşi, un astfel de curs va avea loc la sediul principal al episcopiei pe data de 15 mai.

La finalul lunii ianuarie va avea loc o manifestare de tip „weekend cu familiile în familie“, urmând a fi organizate de-a lungul anilor şi întâlniri cu persoanele văduve sau alte evenimente cu familia. La Iaşi va mai fi un astfel de eveniment în iulie, punctul culminant al celebrărilor fiind „Întâlnirea Diecezană a Familiilor“ care va avea loc anul acesta la Adjudeni, Neamţ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.