Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Se schimbă domniile

GALERIE
medvedev
  • medvedev
- +

 

Dacă poloneza Iga Swiatek este sigură că va deveni numărul 1 WTA, rusul Medvedev mai are un pic de muncă *Wawrinka şi Thiem au revenit în circuit

Poloneza Iga Swiatek, care de la 4 aprilie va fi noul număr 1 mondial, a obţinut a 14-a victorie din acest sezon. În optimile de finală, Iga Swiatek a trecut de americana Cori Gauff (14 WTA(, scor 6-3, 6-1, într-o oră şi 16 minute. La 20 de ani, Swiatek a mai câştigat în acest an şi turneele de la Doha şi Indian Wells. Ea poate deveni a patra jucătoare care se impune la „Sunshine Double” (Indian Wells şi Miami), după Steffo Graf (1994 şi 1996), Kim Clijsters (2005) şi Victoria Azarenka (2016). În sferturi, Iga Swiatek o întâlneşte pe experientata jucătoare din Cehia, Petra Kvitova, care a trecut de rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie 21, scor 7-6, 6-4. Tot în sferturi a ajuns şi spaniola Paula Badosa (6 WTA), care a învins-o pe sportiva de 16 ani, Linda Fruhvirtova, scor 6-3,6-3. Badosa va juca pentru un loc în semifinale cu americanca Jessica Pegula, favorită 16, care a beneficiat de abandonul rusoaice Anhelina Kalinina, la scorul de 6-0. Australianca Daria Saville (249) a trecut de surprinzătoarea ialiancă Lucia Bronzetti (102), cu scorul de 5-7,6-4, 7-5 în trei ore. Saville, fostă Gavrilova, fost număr 20 mondial, va disputa primul sfert de finală la un turneu WTA 1000 după cinci ani (Roma - 2017), În sferturi, Saville evoluează contra elveţiencei Belinda Bencic (  28 WTA), care a „răpus-o” pe Aliaksandra Sasnovici (60) din Belarus, învingătoarea Irinei Begu, scor 6-2, 6-3. În fine, americanca Danielle Collins a a învins-o în doar 66 de minute pe tunisianca Ons Jabeur, scor 6-2, 6-4, aşteptând-o în sferturi pe japoneza Naomi Osaka (77), 6-3, 6-4 cu americanca Alison Riske (50).

*În turneul masculin, rusul Daniil Medvedev a mai făcut un pas spre recucerirea primului loc masculin, după ce l-a învins cu 6-3, 6-4 pe ambiţiosul spaniol, Pedro Martinez (47 ATP). Pentru a reveni în fruntea topului mondial, Medvedev trebuie să se califice în semifinale.Alte rezultate din turul III: Jenson Brooksby (SUA) – Roberto Bautista (Spania) 6-3, 5-7, 6-4): Lloyd Harris (Africa de Sud) - Yoshihito Nishioka (Japonia) 7-6, 4-6, 7-5; Hubert Hurkacz (Polonia) - Aslan Karaţev (Rusia) 7-5, 4-6, 6-3; Stefanos Tsitsipas (Grecia) - Alex De Minaur (Australia) 6-4, 6-3; Carlos Alcaraz (Spania) - Marin Cilic (Croaţia) 6-4, 6-4; Taylor Fritz (SUA) - Tommy Paul (SUA) 7-6, 6-4; Miomir Kecmanovic (Serbia) - Sebastian Korda (SUA) 7-6 , 6-3.

*Turneul challenger ATP de la Marbella a prilejuit două reveniri aşteptate în circuit. Elveţianul Stanislav Wawrinka (232 ATP), dar fost numărul 3 mondial, a revenit după o pauză de mai mult de un an, dar a fost învins în prima manşă cu scorul de 2-6, 4-6, de suedezul Elias Ymer (131).Wawrinka, care a împlinit, luni, 37 de ani, s-a accidentat la piciorul stâng la începutul anului 2021 şi a fost operat de două ori. Problemele lui la picior sunt însă mai vechi, din 2019. El nu a mai jucat niciun meci de la eliminarea sa rapidă la Qatar Open, la începutul lunii martie a anului trecut. Stan Wawrinka, de trei ori campion de Grand Slam, a primit un wild card şi pentru turneul Master 1.000 de la Monte-Carlo, de luna viitoare. Nici austriacul Dominic Thiem (50 ATP, fost număr 3) n-a avut noroc în primul tur, fiind întrecut de argentinianul Pedro Cachin (228), scor 3-6,4-6.Accidentat la încheietura mâinii drepte, Dominic Thiem nu a mai jucat din 23 iunie 2021, când a abandonat partida cu Adrian Mannarino, în turul doi de la Mallorca.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri