De Business

Punem punctul pe știi

Se scot la licitaţie utilaje, terenuri şi hale de la Fortus SA

luni, 13 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Se scot la licitaţie utilaje, terenuri şi hale de la Fortus SA

În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 13, lichidatorul SMDA Insolvency SPRL Mureş scoate la licitaţie publică cu strigare o serie de active mobile ale debitorului SC Fortus SA din Iaşi, dar şi o serie de clădiri şi terenuri.

Sunt scoase la vânzare 104 de active mobile, cu valorificare individuală, licitaţia pornind de la circa 9,3 milioane de lei fără TVA, activul Forjă Uşoară şi de matriţare şi terenul aferent de 12.322,80 mp, ce porneşte de la suma de aproape 880.000 de euro fără TVA, activele hală de zgură veche şi hala CFR, plus terenul aferent, acestea pornind de la suma de 660.000 de euro, fără TVA, terenul de sport în suprafaţă de peste 3.300 mp, ce porneşte de la suma de 129.900 de euro fără TVA.

Ultimul teren scos la licitaţie este terenul liber dintre UTCG şi SMS în suprafaţă de peste 60.600 mp, ce porneşte la licitaţie de la suma de  peste 2.400.000 de euro. Licitaţia va avea loc la sediul administratorului judiciar din Tg. Mureş iar în cazul nevalorificării bunurilor, licitaţiile se vor relua în fiecare zi de luni, la aceeaşi oră, până la vânzarea lor. Licitaţiile au loc în contextual în care, fostul combinat de utilaj greu, Fortus SA se află în insolvenţă. Potrivit datelor raportate la Fisc pe 2015, Fortus avea o medie de 508 salariaţi. În anul 2015, cifra de afaceri a ajuns la peste două milioane de lei, în timp ce pierderile au fost de peste zece ori mai mari, depăşind 20 de milioane de lei. Datoriile acumulate au ajuns la aproape 429 milioane de lei. Pentru acoperirea acestor datorii, administratorii judiciari au scos la vânzare numeroase active, unul dintre cele mai importante fiind pavilionul central din CUG, estimat la o valoare de 2,9 milioane euro, plus terenul aferent, estimate la 2,4 milioane euro.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii