Se va reduce numărul de posturi de la „Cuza”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Anunţ bombă:

Se va reduce numărul de posturi de la „Cuza”

"Reducerea se va face în funcţie de reducerea numărului de studenţi”, a spus ieri preşedintele Senatului. Ieri, rectorul instituţiei a prezentat bilanţul universităţii.

GALERIE
Universitatea Al I Cuza_8
  • Universitatea Al I Cuza_8
- +

 Membrii Senatului de la Universitatea „Al.I. Cuza” au aflat ieri informaţii importante despre starea financiară a instituţiei şi au propus strategii pentru a ieşi din situaţia de criză.

Rectorul Vasile Işan a prezentat un raport complex privind starea universităţii, care urmează să fie analizat până pe 25 aprilie de comisiile de specialitate ale Senatului. După ce referatele vor fi discutate şi avizate, datele din raport vor fi făcute publice. „A fost o şedinţă extrem de interesantă şi, în opinia mea, destul de dificilă. Raportul rectorului a fost unul complet, în care majoritatea problemelor pe care le avem de rezolvat au fost punctate, începând cu liniile şi programele de învăţământ până la probleme social-studenţeşti”, arată Constantin Rusu, preşedintele Senatului. Micşorarea numărului de studenţi, dar şi a alocaţiilor bugetare a determinat probleme financiare în cadrul instituţiei, urmând ca în perioada următoare să fie puse la punct o serie de măsuri pentru a acoperi acest deficit. „Începând din noul an universitar vom lua măsuri pentru reducerea numărului de posturi în funcţie de reducerea numărului de studenţi. Dorim asigurarea financiară a fiecărui post didactic în parte prin crearea unor grupuri de studenţi care să fie sustenabile financiar şi renunţarea la grupe foarte mici”, a declarat profesorul Rusu. De exemplu, programele de masterat care nu sunt foarte căutate de tineri ar putea să se deruleze doar din doi în doi ani. Tot în şedinţa de ieri a avut loc validarea rezultatelor concursurilor pentru posturi didactice şi a metodologiei pentru admiterea la doctorat.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.