Se vând ultimele rămăşiţe ale fostei fabrici Nicolina SA
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se vând ultimele rămăşiţe ale fostei fabrici Nicolina SA

Este vorba despre o hală situată pe un teren deţinut de către Fortus SA, aflată la rândul ei în insolvenţă.

GALERIE
Nicolina
  • Nicolina
- +

Ultimele rămăşiţe ale fostei fabrici Nicolina SA sunt scoase astăzi la vânzare. Administratorul judiciar al companiei, Management Reorganizare Lichidare (MRL) Iaşi SPRL, patronată de Corneliu Mititelu, organizează licitaţie publică pentru o hală cu suprafaţa de 1.156,40 mp şi alte patru corpuri de clădire, valoarea lor ridicându-se la 111.200 lei fără TVA (circa 22.500 euro fără TVA). 

Construcţiile sunt amplasate pe teren proprietatea Fortus SA Iaşi, care nu face obiectul vânzării, se precizează în anunţul de vânzare. Instanţa a decis iniţierea procedurii de faliment a societăţii Nicolina SA în aprilie 2011, iar în anul 2018 terenurile fostului gigant industrial, mai precis 24 de hectare, au fost cumpărate de multimilionarul Constantin Duluţe.

Ce se vinde?

Astăzi se încearcă valorificarea unei hale aparţinând Nicolina SA cu suprafaţa de 1.156,40 mp, situată pe bulevardul Poitiers nr. 10, zona industrială CUG (incinta Fortus SA), identificată cu nr. cadastral 9013/8-C166. De asemenea, lichidatorul judiciar a scos la vânzare şi Corp C165 – clădire transformator cu suprafaţa construită de 20,20 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C165, alături de Corp C167 – clădire spaţiu tehnologic cu suprafaţa construită de 35,70 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C167, cât şi Corp C174 – construcţie rezervor cu suprafaţa construită de 73,50 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C174, respectiv Corp C175 – clădire staţie pompare apă caldă cu suprafaţa construită de 27,10 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C175. Preţul de la care se pleacă în cadrul licitaţiei publice cu strigare este 100.080 lei fără TVA (aproximativ 20.500 euro). „Accesul se realizează din strada Fundac Oţelăriei şi pe drumuri de incintă. Amplasamentul dispune de reţelele zonei (reţea de energie electrică, reţea de gaz, reţea de canalizare), drumuri incintă, amenajare teren, împrejmuire”, se arată în publicaţia de vânzare MRL Iaşi SPRL.

Căderea a început de la privatizarea din 2002

Nicolina SA a fost privatizată în 2002, însă în luna aprilie a anului 2005 fabrica şi-a încetat activitatea, pachetul de acţiuni deţinut de un consorţiu format din Asociaţia Salariaţilor şi firma Mecanoexportimport revenind la stat. Ulterior, în 2010, a fost deschisă procedura insolvenţei Nicolina SA, urmare a datoriilor către instituţiile statului şi terţi, care erau în valoare totală de 27 milioane lei la sfârşitul anului 2009. Planul de reorganizare a societăţii a fost respins de către creditori, astfel că, în aprilie 2011, instanţa a decis iniţierea procedurii de faliment. Nicolina a fost una dintre cele mai cunoscute fabrici din Iaşi, cu produse destinate, în special, sistemelor de căi ferate nu doar din România, ci şi din străinătate, pe lista beneficiarilor aflându-se şi Iran. Înfiinţată în anul 1892 sub denumirea de Ateliere CFR, în vremurile sale de glorie uzina număra peste 8.000 de angajaţi. După 1989, numărul lor a început să scadă treptat. Din 1912, unitatea s-a numit Atelierele CFR Nicolina Iaşi, iar în 1967 şi-a schimbat denumirea în Uzina Mecanică Nicolina Iaşi şi s-a reprofilat pe producţia utilajelor de construcţii şi lucrări poduri. În 1991, societatea a fost rebotezată Nicolina SA. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.