Se vând ultimele rămăşiţe ale fostei fabrici Nicolina SA
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Se vând ultimele rămăşiţe ale fostei fabrici Nicolina SA

Este vorba despre o hală situată pe un teren deţinut de către Fortus SA, aflată la rândul ei în insolvenţă.

GALERIE
Nicolina
  • Nicolina
- +

Ultimele rămăşiţe ale fostei fabrici Nicolina SA sunt scoase astăzi la vânzare. Administratorul judiciar al companiei, Management Reorganizare Lichidare (MRL) Iaşi SPRL, patronată de Corneliu Mititelu, organizează licitaţie publică pentru o hală cu suprafaţa de 1.156,40 mp şi alte patru corpuri de clădire, valoarea lor ridicându-se la 111.200 lei fără TVA (circa 22.500 euro fără TVA). 

Construcţiile sunt amplasate pe teren proprietatea Fortus SA Iaşi, care nu face obiectul vânzării, se precizează în anunţul de vânzare. Instanţa a decis iniţierea procedurii de faliment a societăţii Nicolina SA în aprilie 2011, iar în anul 2018 terenurile fostului gigant industrial, mai precis 24 de hectare, au fost cumpărate de multimilionarul Constantin Duluţe.

Ce se vinde?

Astăzi se încearcă valorificarea unei hale aparţinând Nicolina SA cu suprafaţa de 1.156,40 mp, situată pe bulevardul Poitiers nr. 10, zona industrială CUG (incinta Fortus SA), identificată cu nr. cadastral 9013/8-C166. De asemenea, lichidatorul judiciar a scos la vânzare şi Corp C165 – clădire transformator cu suprafaţa construită de 20,20 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C165, alături de Corp C167 – clădire spaţiu tehnologic cu suprafaţa construită de 35,70 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C167, cât şi Corp C174 – construcţie rezervor cu suprafaţa construită de 73,50 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C174, respectiv Corp C175 – clădire staţie pompare apă caldă cu suprafaţa construită de 27,10 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C175. Preţul de la care se pleacă în cadrul licitaţiei publice cu strigare este 100.080 lei fără TVA (aproximativ 20.500 euro). „Accesul se realizează din strada Fundac Oţelăriei şi pe drumuri de incintă. Amplasamentul dispune de reţelele zonei (reţea de energie electrică, reţea de gaz, reţea de canalizare), drumuri incintă, amenajare teren, împrejmuire”, se arată în publicaţia de vânzare MRL Iaşi SPRL.

Căderea a început de la privatizarea din 2002

Nicolina SA a fost privatizată în 2002, însă în luna aprilie a anului 2005 fabrica şi-a încetat activitatea, pachetul de acţiuni deţinut de un consorţiu format din Asociaţia Salariaţilor şi firma Mecanoexportimport revenind la stat. Ulterior, în 2010, a fost deschisă procedura insolvenţei Nicolina SA, urmare a datoriilor către instituţiile statului şi terţi, care erau în valoare totală de 27 milioane lei la sfârşitul anului 2009. Planul de reorganizare a societăţii a fost respins de către creditori, astfel că, în aprilie 2011, instanţa a decis iniţierea procedurii de faliment. Nicolina a fost una dintre cele mai cunoscute fabrici din Iaşi, cu produse destinate, în special, sistemelor de căi ferate nu doar din România, ci şi din străinătate, pe lista beneficiarilor aflându-se şi Iran. Înfiinţată în anul 1892 sub denumirea de Ateliere CFR, în vremurile sale de glorie uzina număra peste 8.000 de angajaţi. După 1989, numărul lor a început să scadă treptat. Din 1912, unitatea s-a numit Atelierele CFR Nicolina Iaşi, iar în 1967 şi-a schimbat denumirea în Uzina Mecanică Nicolina Iaşi şi s-a reprofilat pe producţia utilajelor de construcţii şi lucrări poduri. În 1991, societatea a fost rebotezată Nicolina SA. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.