anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Se vând ultimele rămăşiţe ale fostei fabrici Nicolina SA

Este vorba despre o hală situată pe un teren deţinut de către Fortus SA, aflată la rândul ei în insolvenţă.

GALERIE
Nicolina
 • Nicolina
- +

Ultimele rămăşiţe ale fostei fabrici Nicolina SA sunt scoase astăzi la vânzare. Administratorul judiciar al companiei, Management Reorganizare Lichidare (MRL) Iaşi SPRL, patronată de Corneliu Mititelu, organizează licitaţie publică pentru o hală cu suprafaţa de 1.156,40 mp şi alte patru corpuri de clădire, valoarea lor ridicându-se la 111.200 lei fără TVA (circa 22.500 euro fără TVA). 

Construcţiile sunt amplasate pe teren proprietatea Fortus SA Iaşi, care nu face obiectul vânzării, se precizează în anunţul de vânzare. Instanţa a decis iniţierea procedurii de faliment a societăţii Nicolina SA în aprilie 2011, iar în anul 2018 terenurile fostului gigant industrial, mai precis 24 de hectare, au fost cumpărate de multimilionarul Constantin Duluţe.

Ce se vinde?

Astăzi se încearcă valorificarea unei hale aparţinând Nicolina SA cu suprafaţa de 1.156,40 mp, situată pe bulevardul Poitiers nr. 10, zona industrială CUG (incinta Fortus SA), identificată cu nr. cadastral 9013/8-C166. De asemenea, lichidatorul judiciar a scos la vânzare şi Corp C165 – clădire transformator cu suprafaţa construită de 20,20 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C165, alături de Corp C167 – clădire spaţiu tehnologic cu suprafaţa construită de 35,70 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C167, cât şi Corp C174 – construcţie rezervor cu suprafaţa construită de 73,50 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C174, respectiv Corp C175 – clădire staţie pompare apă caldă cu suprafaţa construită de 27,10 mp, identificat cu nr. cadastral 9013/8-C175. Preţul de la care se pleacă în cadrul licitaţiei publice cu strigare este 100.080 lei fără TVA (aproximativ 20.500 euro). „Accesul se realizează din strada Fundac Oţelăriei şi pe drumuri de incintă. Amplasamentul dispune de reţelele zonei (reţea de energie electrică, reţea de gaz, reţea de canalizare), drumuri incintă, amenajare teren, împrejmuire”, se arată în publicaţia de vânzare MRL Iaşi SPRL.

Căderea a început de la privatizarea din 2002

Nicolina SA a fost privatizată în 2002, însă în luna aprilie a anului 2005 fabrica şi-a încetat activitatea, pachetul de acţiuni deţinut de un consorţiu format din Asociaţia Salariaţilor şi firma Mecanoexportimport revenind la stat. Ulterior, în 2010, a fost deschisă procedura insolvenţei Nicolina SA, urmare a datoriilor către instituţiile statului şi terţi, care erau în valoare totală de 27 milioane lei la sfârşitul anului 2009. Planul de reorganizare a societăţii a fost respins de către creditori, astfel că, în aprilie 2011, instanţa a decis iniţierea procedurii de faliment. Nicolina a fost una dintre cele mai cunoscute fabrici din Iaşi, cu produse destinate, în special, sistemelor de căi ferate nu doar din România, ci şi din străinătate, pe lista beneficiarilor aflându-se şi Iran. Înfiinţată în anul 1892 sub denumirea de Ateliere CFR, în vremurile sale de glorie uzina număra peste 8.000 de angajaţi. După 1989, numărul lor a început să scadă treptat. Din 1912, unitatea s-a numit Atelierele CFR Nicolina Iaşi, iar în 1967 şi-a schimbat denumirea în Uzina Mecanică Nicolina Iaşi şi s-a reprofilat pe producţia utilajelor de construcţii şi lucrări poduri. În 1991, societatea a fost rebotezată Nicolina SA. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Alexandru LĂZESCU

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Şansele Vestului de se opune acestui demers depind în bună măsură de soarta războiului din Ucraina şi de capacitatea sa de gestiona faliile politice şi societale interne. 

opinii

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Nichita DANILOV

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Oare cum ar fi salutat azi Florin să nu devină bătător la ochi pentru cei aliniaţi din punct de vedere ideologic corect? Ar fi avut curajul să rostească bună ziua? Din păcate, Florin Faifer nu a mai prins vremurile pe care le-a prorocit.

România fericită

Michael ASTNER

România fericită

Lunea trecută, de Ziua Mondială a Fericirii, presa de la noi a discutat raportul pe anul acesta (bazând pe datele din 2022) întocmit de Sustainable Development Solutions Network (Reţeaua de Soluţii de Dezvoltare Sustenabilă). Poate aţi aflat, poate v-a scăpat: în World Happiness Report (realizat pentru a zecea oară, dacă am înţeles bine) pe 2023, România se află pe locul 24! 

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Ciprian IFTIMOAEI

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Cu toţii suntem familiarizaţi cu discuţiile despre impactul digitalizării asupra pieţei muncii, despre expansiunea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), unde oferta de locuri de muncă este în creştere, despre pachetele salariale atractive în acest domeniu de vârf al economiei. 

pulspulspuls

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Pe astăzi, stimaţi participanţi la trafic, avem o premieră absolută pentru domniile voastre: pentru prima dată de când se ştie, dom’ premare Mihai Chirica şi-a parcat alaltăieri Dusterul (IS 14 DST) cu care circulă în parcarea din curtea interioară a instituţiunii, după cum se vede şi în imaginea de mai jos.

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.