Se vor monta camere video în parcurile Copou şi Expoziţiei și în intersecţia AMRS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se vor monta camere video în parcurile Copou şi Expoziţiei și în intersecţia AMRS

GALERIE
camere-video-stradale
  • camere-video-stradale
- +

Sistemul public de supraveghere video va fi extins în două parcuri şi o intersecţie aglomerată din oraş. Este vorba despre Parcul Copou, Parcul Expoziţiei şi intersecţia AMRS (str. Păcurari - str. Toma Cozma). În acest sens, Poliţia Locală organizează o procedură de licitaţie, contractul având o valoare estimată de peste 100.000 lei.

Instituţia va achiziţiona 35 de camere: 21 vor fi montate în Parcul Copou, 12 în Parcul Expoziţiei şi 2 în zona intersecţiei AMRS. „Prin dezvoltarea sistemului de supraveghere video stradal, Poliţia Locală urmăreşte îmbunătăţirea activităţii de combatere şi prevenire a infracţionalităţii“, se arată în documentaţia de atribuire.

Având în vedere contextul pandemic, Poliţia Locală aşteaptă ofertele companiilor interesate pe mail, până pe 17 noiembrie, conform scrisorii de intenţie publicată pe site-ul oficial al instituţiei. Toate lucrările aferente extinderii sistemului de supraveghere trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

O altă licitaţie organizată în această perioadă de Poliţia Locală vizează achiziţia a 77 de staţii radio emisie-recepţie. În acest caz, au fost depuse deja cinci oferte: Asti International SRL, Radiomobil Impex, Telsec, Ageximco şi Canel, conform informaţiilor disponibile în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP).

Iaşul se apropie de un număr de circa 800 de camere stradale

În paralel cu achiziţia Poliţiei Locale, şi Primăria Iaşi are în desfăşurare o procedură: în prezent sunt evaluate cele două oferte primite pentru livrarea a 216 camere video. Achiziţia a fost estimată la peste un milion de lei, iar cei doi ofertanţi sunt Avitech Co. şi asocierea Mira Technologies. Dintre cele 216 camere, 200 vor fi montate în 83 de intersecţii, iar celelalte 16 la punctele de intrare şi ieşire din oraş.

Odată ce vor fi montate noile camere, peste 80% dintre intersecţiile majore ale Iaşului vor fi dotate cu sistem de monitorizare a traficului, ţinând cont şi de numărul de camere existent. Amintim că, în prezent, Poliţia Locală gestionează un sistem de supraveghere video stradal cu 230 de camere, iar la acestea se adaugă aproape 60 de camere montate în cadrul proiectului privind sistemul de management al traficului, şi alte circa 35 camere care au fost instalate de CTP.

În sistemul local vor fi incluse şi cele 240 de camere video pe care le achiziţionează Salubris cu scopul de a monitoriza punctele gospodăreşti. După finalizarea tuturor achiziţiilor, sistemul va cuprinde peste 800 de camere video care vor trimite imagini într-un centru unic gestionat de către instituţiile din subordinea municipalităţii ieşene.

Multe dintre camere sunt prevăzute cu funcţii „inteligente“, cu imagini de înaltă rezoluţie. Camerele video vor putea detecta mai multe tipuri de evenimente: de la mersul pe contrasens sau un comportament suspect şi până la culoarea unui obiect (în cazul camerelor video ale Salubris).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.