Se vor monta camere video în parcurile Copou şi Expoziţiei și în intersecţia AMRS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Se vor monta camere video în parcurile Copou şi Expoziţiei și în intersecţia AMRS

GALERIE
camere-video-stradale
  • camere-video-stradale
- +

Sistemul public de supraveghere video va fi extins în două parcuri şi o intersecţie aglomerată din oraş. Este vorba despre Parcul Copou, Parcul Expoziţiei şi intersecţia AMRS (str. Păcurari - str. Toma Cozma). În acest sens, Poliţia Locală organizează o procedură de licitaţie, contractul având o valoare estimată de peste 100.000 lei.

Instituţia va achiziţiona 35 de camere: 21 vor fi montate în Parcul Copou, 12 în Parcul Expoziţiei şi 2 în zona intersecţiei AMRS. „Prin dezvoltarea sistemului de supraveghere video stradal, Poliţia Locală urmăreşte îmbunătăţirea activităţii de combatere şi prevenire a infracţionalităţii“, se arată în documentaţia de atribuire.

Având în vedere contextul pandemic, Poliţia Locală aşteaptă ofertele companiilor interesate pe mail, până pe 17 noiembrie, conform scrisorii de intenţie publicată pe site-ul oficial al instituţiei. Toate lucrările aferente extinderii sistemului de supraveghere trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

O altă licitaţie organizată în această perioadă de Poliţia Locală vizează achiziţia a 77 de staţii radio emisie-recepţie. În acest caz, au fost depuse deja cinci oferte: Asti International SRL, Radiomobil Impex, Telsec, Ageximco şi Canel, conform informaţiilor disponibile în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP).

Iaşul se apropie de un număr de circa 800 de camere stradale

În paralel cu achiziţia Poliţiei Locale, şi Primăria Iaşi are în desfăşurare o procedură: în prezent sunt evaluate cele două oferte primite pentru livrarea a 216 camere video. Achiziţia a fost estimată la peste un milion de lei, iar cei doi ofertanţi sunt Avitech Co. şi asocierea Mira Technologies. Dintre cele 216 camere, 200 vor fi montate în 83 de intersecţii, iar celelalte 16 la punctele de intrare şi ieşire din oraş.

Odată ce vor fi montate noile camere, peste 80% dintre intersecţiile majore ale Iaşului vor fi dotate cu sistem de monitorizare a traficului, ţinând cont şi de numărul de camere existent. Amintim că, în prezent, Poliţia Locală gestionează un sistem de supraveghere video stradal cu 230 de camere, iar la acestea se adaugă aproape 60 de camere montate în cadrul proiectului privind sistemul de management al traficului, şi alte circa 35 camere care au fost instalate de CTP.

În sistemul local vor fi incluse şi cele 240 de camere video pe care le achiziţionează Salubris cu scopul de a monitoriza punctele gospodăreşti. După finalizarea tuturor achiziţiilor, sistemul va cuprinde peste 800 de camere video care vor trimite imagini într-un centru unic gestionat de către instituţiile din subordinea municipalităţii ieşene.

Multe dintre camere sunt prevăzute cu funcţii „inteligente“, cu imagini de înaltă rezoluţie. Camerele video vor putea detecta mai multe tipuri de evenimente: de la mersul pe contrasens sau un comportament suspect şi până la culoarea unui obiect (în cazul camerelor video ale Salubris).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.