Se vor vota reduceri de impozite pentru proprietarii de imobile folosite în activităţi economice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Se vor vota reduceri de impozite pentru proprietarii de imobile folosite în activităţi economice

GALERIE
impozit-cladire
  • impozit-cladire
- +

Consilierii locali se vor reuni în două şedinţe extraordinare în aceeaşi zi. Reuniunile vor avea loc miercuri, 2 decembrie, iar ambele se vor desfăşura în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei.

În prima şedinţă, consilierii vor stabili componenţa comisiilor de specialitate ale Consiliului Local (CL), foruri în care trebuie dezbătut fiecare proiect de hotărâre înainte de a intra pe ordinea de zi într-un plen al CL.

Deliberativul local va avea opt comisii structurate pe domenii precum: urbanism, economie, cultură, sănătate, muncă şi protecţia socială, tineret şi sport, protecţia mediului şi, nu în ultimul rând, juridic.

O comisie poate avea până la 9 membri, iar un consilier local poate face parte din cel mult 3 comisii. De regulă, în stabilirea componenţei comisiilor se are în vedere reprezentarea partidelor în CL (PNL are 11 mandate, USRPLUS 9, PSD 5, iar PMP 2).

Pentru cea de-a doua şedinţă, programată la trei ore după prima reuniune, pe ordinea de zi au fost incluse şase proiecte de hotărâre: se vor face unele realocări de fonduri în bugetul pe acest an, unele taxe şi impozite locale vor creşte cu 3,8% (impozitul pe clădiri la persoane fizice şi juridice rămâne neschimbat, în schimb majorarea se aplică, de exemplu, la terenuri din intravilan înregistrate în registrul agricol la categoria de folosinţă terenuri cu construcţii), vor fi aprobate rectificări bugetare la trei instituţii din subordine (Ecopiaţa, CTP şi Salubris) şi vor fi aplicate unele măsuri fiscale bugetare.

În ceea ce priveşte ultimul proiect enumerat, proprietarii (persoane fizice şi juridice) de clădiri nerezidenţiale folosite pentru activităţi economice vor putea beneficia de o reducere a impozitului anual cu 50%.

De asemenea, se va scuti la plată taxa lunară pe clădiri pe întreg anul 2020, care este datorată de concesionari sau de persoane cu drept de administrare ori folosinţă a unor clădiri din proprietatea publică sau privată a statului.

Facilităţile vor fi acordate dacă beneficiarii vor face dovada faptului că şi-au întrerupt activitatea pe perioada stării de urgenţă sau deţin certificat pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei.

Scutirea la plată se acordă doar celor care au fost obligaţi să-şi întrerupă activitatea. Facilităţile fiscale sunt acordate în baza unor acte normative emise recent de către guvern (Consultă proiectul aici). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.