Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Sebastian Lazaroiu: Traian Basescu va veni in Miscarea Populara

GALERIE
lazaroiu
  • lazaroiu
- +

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a reiterat miercuri seara, la Galati, intr-o conferinta de presa, faptul ca presedintele Traian Basescu va veni in randurile Fundatiei Miscarea Populara dupa ce isi va incheia mandatul la Cotroceni.

"Este fundatia in care presedintele se va intoarce dupa ce isi va incheia mandatul, nu stiu daca intr-o functie. In momentul acesta nu este membru al Miscarii Populare. Dupa ce isi va termina mandatul, este fundatia in care se va intoarce", a afirmat Lazaroiu.

In context, presedintele Miscarii Populare, Marian Preda, a declarat ca seful statului va participa in perioada urmatoare la dezbaterile publice si evenimentele importante pe care le va organiza aceasta fundatie.

"Domnul presedinte a spus in mai multe randuri ca va veni alaturi de noi, va participa direct la dezbaterile publice pe care Miscarea Populara le va organiza incepand din momentul in care vom avea destule filiale. In cateva saptamani vom anunta un program al acestor dezbateri, e o problema de saptamani. De asemenea, in calitate de sustinator va fi invitat la orice eveniment important al fundatiei, doar ca pentru perioada imediat urmatoare avem aceasta prioritate a organizarii, in special in teritoriu", a declarat Marian Preda.

Sebastian Lazaroiu: Exista o decizie in PDL prin care li se interzice membrilor inscrierea in Miscarea Populara


Sebastian Lazaroiu a mai declarat miercuri seara, la Galati, ca in PDL exista o decizie prin care li se interzice membrilor inscrierea in Miscarea Populara.

"Stiu ca exista decizia PDL-ului de a interzice oricaror membri inscrierea in Fundatia Miscarea Populara. Din fericire, pe noi nu ne afecteaza atat de mult, pentru ca nu suntem doritori sa primim in aceasta faza in care ne gasim membri de partid, dar mi se pare o limitare a drepturilor fiecarui membru de partid de a se manifesta, chiar si intr-o fundatie. Nu inteleg de ce trebuie o limitare a drepturilor membrilor sai. Nu suntem dornici sa primim membri de partid in fundatie, nu doar de la PDL, nici de la celelalte partide. Nu suferim foarte tare din cauza acestei decizii, dar cred ca decizia luata de conducerea partidului arata ca democratia interna sufera profund in PDL", a afirmat Lazaroiu.

Marian Preda si Sebastian Lazaroiu, impreuna cu consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Daniel Funeriu, au participat, miercuri seara, la Galati, la lansarea filialei locale a Fundatiei Miscarea Populara.

Traian Basescu despre Partidul Popular: N-am optiunea de a fi membru in vreun partid, voi privi cu simpatie

    
Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, intr-o declaratie de presa la Cotroceni, ca, in contextul eventualei aparitii a Partidului Popular, el nu poate sa fie membru, dar va privi "cu simpatie".

"Nu stiu. Ei vor stabili ce amestec pot avea eu in acest partid. Gabriel Berca poate fi membru de partid. In calitatea lui de consilier prezidential, este liber sa aiba orice optiune. Eu nu am optiunea de a fi membru in vreun partid, asa ca voi privi cu simpatie', a spus Basescu, miercuri, la Palatul Cotroceni, intrebat ce relatie ar putea fi intre Fundatia Miscarea Populara, sustinuta de cativa consilieri prezidentiali, si eventuala aparitie a Partidului Popular despre care a vorbit Gabriel Berca.

Cat priveste prezenta unor membri ai PDL in Partidul Popular, presedintele nu a dorit sa comenteze.

"Suntem la Presedintia Romaniei. Cand ma prindeti la un iarmaroc, intrebati-ma!', a raspuns seful statului.

Consilierul prezidential Gabriel Berca a declarat, marti seara, ca "foarte repede" o sa apara Partidul Popular, punctand ca este o decizie a "colegilor din Parlament", pentru ca este necesara constituirea unui grup parlamentar.


"Eu cred ca e necesar. Este necesar pentru ca in alegerile din 9 decembrie 58% dintre romani nu au venit la vot. (...) In acest moment, exista un dezechilibru pe piata politica romaneasca si este necesar un vehicul care sa genereze figuri politice credibile noi, nu neaparat tinere, dar oameni care au demonstrat in viata profesionala ca au ceva de spus. Este adevarat ca acest lucru poate deranjeaza. Am si vazut fosti colegi de-ai mei din PDL care au pus multe semne de intrebare din acest punct de vedere. Eu nu cred in partidele care sunt conduse cu mana forte, ci cred in partide care pot sa genereze lideri politici pentru Romania", a spus Berca, la B1 TV, intrebat ce crede despre o eventuala aparitie pe scena politica a Partidului Popular.

Intrebat cand o sa apara aceasta formatiune, Berca a raspuns ca "foarte repede" si a mentionat ca acest proces presupune existenta mai multor etape. El a subliniat ca nu este vorba despre o transformare a Miscarii Populare in partid, precizand ca nu se poate merge in alegeri cu o fundatie.

Berca a confirmat faptul ca lansarea respectivei initiative are legatura cu Partidul Popular al carui presedinte este Costel Caras.

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri