Secretară a CL greu de demis: doi primari au eliberat-o din funcţie, dar judecătorii nu au fost de acord
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Secretară a CL greu de demis: doi primari au eliberat-o din funcţie, dar judecătorii nu au fost de acord

GALERIE
primarie valea lupului
  • primarie valea lupului
- +

Fosta secretară a Consiliului Local Valea Lupului a obţinut în instanţă reîncadrarea pe post. Aceasta, deşi Agenţia Naţională de Integritate o găsise în stare de incompatibilitate, Agnes Potochină îndeplinind în acelaşi timp funcţiile de secretar al CL şi de consilier al primarului comunei, iar decizia ANI rămăsese definitivă.

ANI o declarase pe Agnes Potochină ca incompatibilă în 2015. Decizia ANI a fost atacată în instanţă de secretara CL Valea Lupului, procesul terminându-se abia în noiembrie 2019.

În martie 2020, Comisia de Disciplină din cadrul Instituţiei Prefectului a propus sancţionarea lui Potochină cu diminuarea drepturilor salariale cu 10% pe o perioadă de 6 luni, propunere asumată de fostul primar al comunei, Dumitru Mihăiluc, care a emis o dispoziţie de sancţionare a secretarei.

Dispoziţia a fost atacată în instanţă, procesul aflându-se încă pe rol. În luna mai 2020, primarul din Valea Lupului a emis o nouă dispoziţie, prin care o anula pe precedenta, dispunând în schimb eliberarea din funcţie.

Această dispoziţie avea să fie anulată de Curtea de Apel, Potochină obţinând astfel reîncadrarea în funcţie. Ca urmare a acestui fapt, în noiembrie anul trecut, noul primar al comunei, Florin Liviu Dulgheru, a emis în aceeaşi zi două dispoziţii. Prin prima, Agnes Potochină era reîncadrată, iar prin a doua, era eliberată din funcţie.

Acesta a şi fost motivul pentru care fostul secretar al CL Valea Lupului s-a adresat din nou instanţei, susţinând că a fost sancţionată de două ori pentru aceeaşi neregulă.

În plus, s-ar fi depăşit termenele de 6 luni de la rămânerea definitivă a raportului de evaluare al ANI şi a termenului de trei ani de la încetarea stării de incompatibilitate.

Argumentele lui Agnes Potochină au fost acceptate de magistraţii Tribunalului, care au dispus reîncadrarea sa pe postul de secretar al comunei Valea Lupului, precum şi plata retroactivă a drepturilor salariale. Primarul comunei a declarat recurs la această sentinţă săptămâna trecută, Curtea de Apel urmând să stabilească un prim termen de judecată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.