anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Secretara Primăriei îşi poate pierde funcţia din cauza locuinţei de 5 euro pe lună

GALERIE
denisa ionascu
 • denisa ionascu
- +

Denisa Ionaşcu deţinea şi o astfel de locuinţă de la Primărie, în blocurile sociale din Păcurari. Asta în condiţiile în care ea locuieşte în vila sa din Valea Lupului. I s-a cerut public demisia din funcţie.

Secretarul municipiului, Denisa Ionaşcu, a renunţat la locuinţa de serviciu după ce unii consilierii ai PSD au acuzat imoralitatea păstrării apartamentului social atât timp cât aceasta are în proprietate o vilă în Valea Lupului. Consilierul local Cătălin Bulgariu (PSD) a subliniat ieri în şedinţa Consiliului Local (CL) că secretarul municipiului ar trebui să-şi dea demisia din funcţie.

Apartamentul de serviciu i-a fost închiriat timp de 9 ani şi a plătit lunar o chirie de 23 lei.

Bulgariu a interpelat-o pe Ionaşcu în plen şi i-a transmis acesteia că demisia ar fi o „reparaţie morală” în faţa miilor de ieşeni care aşteaptă să primească o locuinţă de la Primărie. „În ultima perioadă, în mass-media au apărut foarte multe articole privind amantlâcurile, concubinajele, cumătriile şi tot felul de relaţii care se desfăşoară în cadrul Primăriei. Eu unul personal mă simt murdărit efectiv de tot ceea ce se-ntâmplă. Aş întreaba-o pe doamna secretar dacă nu are o presiune morală în ceea ce priveşte acceptarea unui apartament de serviciu în condiţiile în care deţine o vilă de lux”, a spus Bulgariu.

El a solicitat şefei Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Privat şi Privat (DAPPP), Letiţia Palaga, să prezinte în următoarea şedinţă a CL o situaţie cu toţi salariaţii Primăriei care beneficiază de locuinţe de serviciu. Bulgariu a contestat şi o adnotare pe contractul de închiriere a apartamentului, în sensul că a fost şters „din pix” durata acordului „până la încetarea contractului de muncă” a Denisei Ionaşcu. „Nu am detalii despre acest contract, nu au ajuns şi nici nu aveau cum să ajungă la mine, dar, cu siguranţă, prin detalierea acelor aspecte legate de contract, prin celelalte elemente legate de moralitate, vom veni cu un punct de vedere în CL”, a comentat primarul interimar Mihai Chirica.

Ionaşcu a obţinut locuinţa în 2006, şi nu a renunţat la ea cu toate că în declaraţiile de avere din ultimii cinci ani a precizat că deţine în coproprietate cu soţul său o vilă în Valea Lupului. „Este locuinţa în care eu am locuit şi în care locuiesc în prezent împreună cu fetiţa mea. Sper să vă bucuraţi şi dvs., vă aduc la cunoştinţă că începând cu 1 septembrie am renunţat la beneficiul acestui contract”, a spus Ionaşcu în plen. „Ar fi fost o satisfacţie pentru ieşeni dacă dvs. până la 1 septembrie v-aţi fi depus demisia”, a replicat Bulgariu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.