Zeci de studenţi, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit tichetele CFR
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

Zeci de studenţi, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit tichetele CFR

GALERIE
cfr
  • cfr
- +

Oficialii Universităţii "Cuza" neagă însă că ar fi întârzieri.

Liga Studenţilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a depus o cerere la Registratura instituţiei de învăţământ superior prin care reclamă faptul că studenţilor universităţii încă nu li s-ar fi dat cupoanele de reducere cu 50% a transportului feroviar. Aceştia afirmă că, în contextul în care aceasta este ultima săptămână de cursuri, studenţii care se vor întoarce anul viitor vor avea cupoanele din 2013 expirate şi vor trebui să plătească integral preţul biletelor. „Vă aducem la cunoştinţă că, până în momentul de faţă, majoritatea secretariatelor facultăţilor nu au anunţat eliberarea carnetelor de cupoane pentru călătoria cu trenul pentru 2014. Deşi acestea au fost primite, zeci de studenţi ne-au anunţat că eliberarea lor nu a început încă, motivaţia comună a personalului administrativ fiind că acestea trebuie semnate şi ştampilate“, se precizează în cererea depusă la Registratură.

Studenţii pot folosi cupoanele pentru a beneficia de reducerea transportului pe trenurile InterRegio şi intercity ale CFR. Ele sunt eliberate de regulă în luna decembrie pentru toţi studenţii înmatriculaţi la cursurile unei universităţi, la zi, indiferent de taxă sau buget. În ciuda sesizărilor studenţilor, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au declarat că aceste cupoane au început deja să fie înmânate studenţilor de către secretariate şi depinde doar de ei dacă şi le vor ridica în decembrie. „Aceste carnete de călătorie împreună cu legitimaţiile le-am adus în jur de 29 octombrie şi apoi le-am repartizat către fiecare facultate iar ei sunt cei care stabilesc cum le dau mai departe. Însă am luat, prin sondaj, câţiva studenţi, şi am văzut că primiseră carnetele care aveau data eliberării 16-17 decembrie. Deci, ele au început să fie acordate, poate mai sunt facultăţi la care tinerii încă nu s-au dus să le ridice“, a declarat ec.jr. Gheorghe Amarandei, directorul Direcţiei „Servicii Sociale Studenţeşti” a UAIC.

Chiar dacă nu şi le ridică până la sfârşitul anului calendaristic, studenţii nu pierd dreptul de a primi cupoane CFR pentru 2014, aceştia putând să le ridice la începutul noului an universitar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș (G)Ene

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.