Zeci de studenţi, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit tichetele CFR
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Zeci de studenţi, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit tichetele CFR

GALERIE
cfr
  • cfr
- +

Oficialii Universităţii "Cuza" neagă însă că ar fi întârzieri.

Liga Studenţilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a depus o cerere la Registratura instituţiei de învăţământ superior prin care reclamă faptul că studenţilor universităţii încă nu li s-ar fi dat cupoanele de reducere cu 50% a transportului feroviar. Aceştia afirmă că, în contextul în care aceasta este ultima săptămână de cursuri, studenţii care se vor întoarce anul viitor vor avea cupoanele din 2013 expirate şi vor trebui să plătească integral preţul biletelor. „Vă aducem la cunoştinţă că, până în momentul de faţă, majoritatea secretariatelor facultăţilor nu au anunţat eliberarea carnetelor de cupoane pentru călătoria cu trenul pentru 2014. Deşi acestea au fost primite, zeci de studenţi ne-au anunţat că eliberarea lor nu a început încă, motivaţia comună a personalului administrativ fiind că acestea trebuie semnate şi ştampilate“, se precizează în cererea depusă la Registratură.

Studenţii pot folosi cupoanele pentru a beneficia de reducerea transportului pe trenurile InterRegio şi intercity ale CFR. Ele sunt eliberate de regulă în luna decembrie pentru toţi studenţii înmatriculaţi la cursurile unei universităţi, la zi, indiferent de taxă sau buget. În ciuda sesizărilor studenţilor, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au declarat că aceste cupoane au început deja să fie înmânate studenţilor de către secretariate şi depinde doar de ei dacă şi le vor ridica în decembrie. „Aceste carnete de călătorie împreună cu legitimaţiile le-am adus în jur de 29 octombrie şi apoi le-am repartizat către fiecare facultate iar ei sunt cei care stabilesc cum le dau mai departe. Însă am luat, prin sondaj, câţiva studenţi, şi am văzut că primiseră carnetele care aveau data eliberării 16-17 decembrie. Deci, ele au început să fie acordate, poate mai sunt facultăţi la care tinerii încă nu s-au dus să le ridice“, a declarat ec.jr. Gheorghe Amarandei, directorul Direcţiei „Servicii Sociale Studenţeşti” a UAIC.

Chiar dacă nu şi le ridică până la sfârşitul anului calendaristic, studenţii nu pierd dreptul de a primi cupoane CFR pentru 2014, aceştia putând să le ridice la începutul noului an universitar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.