anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Zeci de studenţi, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit tichetele CFR

GALERIE
cfr
  • cfr
- +

Oficialii Universităţii "Cuza" neagă însă că ar fi întârzieri.

Liga Studenţilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a depus o cerere la Registratura instituţiei de învăţământ superior prin care reclamă faptul că studenţilor universităţii încă nu li s-ar fi dat cupoanele de reducere cu 50% a transportului feroviar. Aceştia afirmă că, în contextul în care aceasta este ultima săptămână de cursuri, studenţii care se vor întoarce anul viitor vor avea cupoanele din 2013 expirate şi vor trebui să plătească integral preţul biletelor. „Vă aducem la cunoştinţă că, până în momentul de faţă, majoritatea secretariatelor facultăţilor nu au anunţat eliberarea carnetelor de cupoane pentru călătoria cu trenul pentru 2014. Deşi acestea au fost primite, zeci de studenţi ne-au anunţat că eliberarea lor nu a început încă, motivaţia comună a personalului administrativ fiind că acestea trebuie semnate şi ştampilate“, se precizează în cererea depusă la Registratură.

Studenţii pot folosi cupoanele pentru a beneficia de reducerea transportului pe trenurile InterRegio şi intercity ale CFR. Ele sunt eliberate de regulă în luna decembrie pentru toţi studenţii înmatriculaţi la cursurile unei universităţi, la zi, indiferent de taxă sau buget. În ciuda sesizărilor studenţilor, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior au declarat că aceste cupoane au început deja să fie înmânate studenţilor de către secretariate şi depinde doar de ei dacă şi le vor ridica în decembrie. „Aceste carnete de călătorie împreună cu legitimaţiile le-am adus în jur de 29 octombrie şi apoi le-am repartizat către fiecare facultate iar ei sunt cei care stabilesc cum le dau mai departe. Însă am luat, prin sondaj, câţiva studenţi, şi am văzut că primiseră carnetele care aveau data eliberării 16-17 decembrie. Deci, ele au început să fie acordate, poate mai sunt facultăţi la care tinerii încă nu s-au dus să le ridice“, a declarat ec.jr. Gheorghe Amarandei, directorul Direcţiei „Servicii Sociale Studenţeşti” a UAIC.

Chiar dacă nu şi le ridică până la sfârşitul anului calendaristic, studenţii nu pierd dreptul de a primi cupoane CFR pentru 2014, aceştia putând să le ridice la începutul noului an universitar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Repatriere

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.