anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Secretarul de stat Maricel Popa, la deschiderea Forumului de Investiţii China - Romania

GALERIE
maricel popa china
 • maricel popa china
- +

Ministerul român al Economiei, Comerţului şi Turismului promovează cooperarea economică româno-chineză, două dintre domeniile de interes fiind turismul si investiţiile în parcuri industriale, pentru care, au fost semnate, împreună cu Ministerul chinez al Comerţului, memorandumuri de înţelegere privind atât promovarea dezvoltării în comun a Zonei Economice a Drumului Mătăsii cât şi elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru impelmentarea unui parc economic şi tehnologic mixt, româno-chinez, a anunţat astăzi, la Forumul ”China(Ningbo) - Romania Investment Forum”, secretarul de stat Maricel Popa.

Revigorarea fostului Drum al Mătăsii este un proiect de interes, atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru ţările membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), iar parcurile industriale reprezintă o categorie specială de investiţii pe scară mare şi dezvoltarea lor, relativ recentă, în zonele industriale din România a impus implementarea unor măsuri complet noi, care au trebuit să fie acceptate de o economie de piaţă funcţională, a precizat Maricel Popa.

Totodată, el a asigurat delegaţia municipiului Ningbo din Republica Chineză, prezentă la lucrările Forumului de la Bucureşti de disponibilitatea reprezentanţilor Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului de a oferi întreprinzătorilor interesaţi detalii referitoare la cadrul juridic, dar şi propuneri de proiecte concrete în domeniul parcurilor industriale.

În context, demnitarul a apreciat numărul mare de companii din municipiul Ningbo, interesate de piaţa românească şi prezente la Forumul de la Bucureşti, certificând, astfel, seriozitatea şi atenţia cu care sunt tratate, de către partenerii chinezi, relaţiile economice cu ţările Europei Centrale şi de Est în general şi cu România în special.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.