Secretarul general de MTS a stat 8 luni în funcție fără acte. Tot ce a semnat poate fi atacat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Secretarul general de MTS a stat 8 luni în funcție fără acte. Tot ce a semnat poate fi atacat

GALERIE
Ciprian Constantin Păsăil
  • Ciprian Constantin Păsăil
- +

Soluția găsită de ministrul Sportului a fost și ea ilegală. Eduard Novak a dat anunț de angajare pe un site de joburi, deși pentru funcția de secretar general trebuia organaizat un concurs, conform legii.

Ciprian Constantin Păsăilă a fost detașat, pentru prima dată, în funcția de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului la 4 decembrie 2019, prin Decizia nr. 438 publicată în Monitorul Oficial care are umrătorul conținut:

"Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ciprian-Constantin Pasailă, șef serviciu al Serviciului control și recuperare debite din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, exercită cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului, pentru o perioadă de 6 luni". Decizia a fost semnată de către premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, iar ministu al Sportului era liberalul Ionuț Stroe.

Apoi, la 5 martie 2020, detașarea lui Păsăilă în funcția de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului a fost prelungită, prin Decizia nr. 147, cu încă șase luni. 

Atsa însemna că detașarea era valabilă până pe 5 septembrie, moment în care trebuia să fie prelungită. 

Cu toate că acest lucru nu s-a întâmplat, Ciprian Constantin Păsăilă a continuat să fie secretarul general al MTS și să semneze documente oficiale, până pe data de 14 aprilie 2021.

Mai mult, pe newsweek

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.