anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Secretarul Trezoreriei SUA lucrează cu ţările G20 la un impozit pe profit minim la nivel global

GALERIE
Janet Yellen
 • Janet Yellen
- +

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat luni că lucrează cu ţările G20 la un impozit pe profit minim la nivel global şi a afirmat că refacerea colaborării multilaterale va întări economia globală şi va susţine interesele americane, transmite Reuters.

Într-un discurs susţinut înainte de prima sa participare la reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi ale Băncii Mondiale în calitate de secretar al Trezoreriei, Yellen a semnalat un angajament mai puternic al SUA în probleme de la schimbările climatice la drepturile omului şi până la erodarea bazei fiscale.

Un impozit minimă global propus de administraţia Biden ar putea contribui la încheierea unei ”curse de 30 de ani până la nivelul minim al impozitului pe profit”, a declarat Yellen la un eveniment online găzduit de Consiliul pentru afaceri globale din Chicago. Impozitul minim global este un pilon cheie al planului de cheltuieli pentru infrastructură de 2 miliarde de dolari al preşedintelui Joe Biden, care solicită o majorare a impozitului pe profit din SUA la 28%, eliminând în acelaşi timp unele deduceri asociate cu profiturile din străinătate.

Cititi si: Miliardarii lumii au mai mulţi bani decât 60% din omenire. Femeile, marile perdante

Fără un impozit minim global, Statele Unite ar avea din nou impozite mai mari decât o serie de alte economii majore, spun experţii fiscali, în timp ce propunerea SUA ar putea ajuta la iniţierea negocierilor pentru un acord fiscal între principalele economii. Yellen a mai spus că va folosi reuniunile FMI şi ale Băncii Mondiale în această săptămână pentru a avansa discuţiile despre schimbările climatice, pentru a îmbunătăţi accesul la vaccinuri pentru ţările sărace şi a îndemna ţările să facă mai mult pentru a sprijini o redresare puternică la nivel global din pandemia de coronavirus.

”Ne va merge mai bine dacă vom lucra împreună şi ne vom sprijini reciproc”, a spus Yellen. Abordarea ei mai cooperantă marchează un contrast puternic cu abordarea ”America First” a predecesorului său din administraţia Trump, Steven Mnuchin. Ea a susţinut o creştere de 650 de miliarde de dolari a rezervelor monetare ale FMI, faţă de care Mnuchin s-a opus anul trecut, şi a declarat că va colabora cu instituţiile internaţionale şi partenerii la obiectivele de reducere a emisiilor de carbon.

Mnuchin s-a opus în mod obişnuit oricărei referinţe la schimbările climatice în cadrul G20 şi în alte comunicate emise de mari reuniuni multilaterale. De asemenea, Yellen a renunţat la o cerere cheie a lui Mnuchin din negocierile fiscale internaţionale - o dispoziţie care ar permite marilor companii de tehnologie din SUA să renunţe la orice reguli noi privind impozitarea serviciilor digitale.

Noul şef al Trezoreriei a spus că este important ”să se pună capăt presiunilor concurenţei fiscale” şi să se asigure că guvernele ”au sisteme fiscale stabile care aduc venituri suficiente în bunurile publice esenţiale şi răspund la crize şi că toţi cetăţenii împart în mod echitabil povara finanţării guvernului . ”

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.