Secretele comunicării eficiente, descoperite de elevii din Podu Iloaiei și Hârlău
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Comunicat de Presă

Secretele comunicării eficiente, descoperite de elevii din Podu Iloaiei și Hârlău

GALERIE
foto 2- tu stii sa te prezintiFoto - Tu stii sa te prezinti
  • foto 2- tu stii sa te prezinti
  • Foto - Tu stii sa te prezinti
- +

Zeci de liceeni din județul Iași au învățat cum să facă o prezentare de success despre ei înșiși și cum să vorbească în public fără să fie copleșiți de emoții. ”Tu știi să te prezinți?” este un proiect implementat de către  Asociația ACVO, scopul fiind formarea aptitudinilor de comunicare în rândul elevilor de clasa a XII-a, prin intermediul unor prelegeri interactive susținute de Florin Smeu, speaker, trainer și autor de carte. 

Interesante, utile, importante. Așa au descris cei aproximativ 90 de liceeni care au participat la proiect subiectele abordate și informațiile primite în timpul prelegerilor interactive. Tinerii au descoperit care sunt etapele unui discurs, importanța limbajului verbal, nonverbal și paraverbal, cum să transmită cu eleganță și credibilitate un mesaj către un public mai mare sau mai mic și care este modalitatea corectă de a saluta o persoană întâlnită pentru prima dată. 

”Știm cu toții că dezvoltarea aptitudinilor de comunicare are ca efect îmbunătățirea relațiilor cu cei din jur, indiferent dacă vorbim despre viața personală sau cea profesională, creșterea stimei de sine, a șanselor de a găsi un job sau a face față cu succes anilor de facultate. Am dorit să oferim acestor tineri posibilitatea de a descoperi secretele unei bune comunicări și am reușit. Ne bucură faptul că inițiativa noastră a fost primită cu entuziasm, mai ales că face parte dintr-o serie de acțiuni dedicate adolescenților care vor continua și anul viitor”, a spus dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO. 

Pe lângă exercițiile practice, care au scos în evidență și au corectat greșelile de comunicare, liceenii au vizionat filme, iar la final, pe baza unui chestionar individual, au descoperit care le sunt trăsăturile dominante de personalitate, folositoare atunci când au în față unul sau mai mulți interlocutori. 

”Am avut minunata ocazie, alături de echipa ACVO, de a impacta pozitiv și semnificativ viața tinerilor liceeni. Ar fi minunat ca astfel de acțiuni să se regăsească în programa școlară an de an, iar elevii nu doar că au confirmat valoarea proiectului, ci chiar ne-au cerut să revenim”, a precizat Florin Smeu.  

Activitățile au avut loc la începutul acestei săptămâni în trei licee din județ: Liceul Tehnologic ”Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Hârlău și Liceul Tehnologic Hârlău.  

”Este mare nevoie de astfel de acțiuni în școli, pentru că mulți elevi nu reușesc să comunice, au probleme atunci când sunt puși în situația de a prezenta un proiect și, cu atât mai mult, atunci când trebuie să vorbească despre ei înșiși. Salutăm inițiativa Asociației ACVO și ne dorim cât mai multe demersuri de acest gen”, a spus prof. Paula-Lorela Iancu, Directorul Liceului Tehnologic Hârlău. 

 

Despre Asociația ACVO 

Asociația ACVO a fost înființată de către compania ApaVital, la începutul anului 2018, pentru a da viață proiectelor sale de responsabilitate socială și de implicare în comunitate. Câteva dintre temele importante din agenda pe care asociația și-o propune sunt dezvoltarea urbană, protecția sustenabilă a mediului, spiritul civic și spiritul de colaborare între oameni, evoluția personală și autocunoașterea. O parte însemnată din proiectele ACVO este îndreptată spre adolescenți – oamenii de care depinde cu adevărat viitorul nostru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.