anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 15.07.2020

Secretul mediilor de 10 de la Colegiul Naţional din Iaşi. Mărturiile a trei absolvente

GALERIE
Cosmina Sava and Irina Rotaru nota zece bacalaureat
  • Cosmina Sava and Irina Rotaru nota zece bacalaureat
- +

Colegiul Naţional din Iaşi se poate lăuda anul acesta cu şapte medii de 10 la bacalaureat, iar “Ziarul de IaşI” a stat de vorbă cu o parte dintre aceştia. Astfel, Cosmina Sava (Foto jos) doreşte ca pe viitor să devină medic, dar nu s-a hotărât ce specializare ar dori să urmeze.

Secretul mediilor de 10 de la Colegiul Na]ional din Ia[i. M\rturiile a dou\ absolvente

„Pentru bacalaureat nu m-am pregătit în mod deosebit. Doar ce am făcut la clasă şi la orele online, însă trebuie să le mulţumesc profesorilor pentru tot sprijinul acordat. Pe viitor vreau să studiez medicina, însă nu m-am hotărât încă ce specializare. Îmi surâde ideea să plec pe viitor din ţară, însă rămâne de văzut ce voi decide după facultate”, a afirmat tânăra.

Secretul mediilor de 10 de la Colegiul Na]ional din Ia[i. M\rturiile a dou\ absolvente

Irina Rotaru, de asemenea elevă a Colegiului Naţional, a declarat că rezultatele sale se datorează atât profesorilor, cât şi eforturilor depuse constant. „Pregătirea mea, ce a dus la acest rezultat, se datorează profesorilor pe care i-am avut şi faptului că am învăţat constant. Pe lângă orele petrecute cu noi predând şi repetând, am simţit cum mă susţin mereu, iar încurajările de final au însemnat mult pentru mine ca elev. Pe viitor voi urma Facultatea de Automatică şi Calculatoare în Iaşi şi voi încerca să profit de cât mai multe oportunităţi, atât în ţară, cât şi în afara acesteia, pentru a evolua”, a afimat absolventa.

Diana Elena Postolache este o altă elevă de 10 de la Colegiul Naţional. Absolventa de liceu afirmă că s-a pregătit intes pentru bacalaureat, atât la lecţiile de la şcoală, cele online în perioada de pandemie, dar şi în privat. „Am învăţat atât la şcoală, alături de colegi, iar în perioada pandemiei la orele online. Bineînţeles, am făcut şi pregătire în privat, dar cel mai mult am lucrat individual, am făcut variantele de examen din anii trecuţi. În ceea ce priveşte facultatea pe care vreau să o urmez, aş dori să dau la Universitatea de Medicină şi Farmacie în Iaşi, la Medincină generală. Nu m-am hotărât ce voi face după facultate, dacă voi rămâne în ţară sau nu, depinde de ce oportunităţi voi avea”, a punctat viitoarea studentă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri în Europa

Lucian DÎRDALA

Alegeri în Europa

În ultimele săptămâni am avut ocazia să ne reacomodăm cu procesele electorale, în câteva state-membre ale Uniunii Europene. Este vorba de cel de-al doilea tur al alegerilor locale din Franţa, scrutinul parlamentar din Croaţia, turul decisiv de la prezidenţialele poloneze şi, în fine, votul pentru legislativele regionale din Galicia şi Ţara Bascilor (Spania).

Filmuletul zilei

opinii

Cultura de supermarket

Florin CÎNTIC

Cultura de supermarket

Tsunamiul de RIP1-uri care a invadat Facebookul odată cu trecerea în veşnicie a talentatului şi prolificului compozitor de muzică de film, Ennio Morricone, mi-a readus în minte graniţa fragilă care separă arta autentică de entertainment.

Instant (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Instant (II)

Pe fereastră aud slujba de la biserică. Preotul se roagă pentru poporul român. Foarte bine. Dar se roagă separat şi pentru „conducătorii noştri”, pentru „mai marii oraşelor şi satelor”. Oare de ce? Înţeleg, aşa e protocolul. Dar protocolul e prost, de urzeală bizantină.

Precariatul

Ioan MILICĂ

Precariatul

Din categoria cuvintelor aflate în uz fără a fi prinse în dicţionarele limbii române actuale, vă  invit să ne oprim asupra unui neologism plastic şi sugestiv pentru vremurile în care trăim: precariat. 

pulspulspuls

Vă mai amintiţi ce spunea nea Drac Nea despre Peni Hill şi SIE? Iaca un mic şpil!

Vă mai amintiţi ce spunea nea Drac Nea despre Peni Hill şi SIE? Iaca un mic şpil!

Caricatura zilei

Prelungire

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.