Secretul mediilor de 10 de la Colegiul Naţional din Iaşi. Mărturiile a trei absolvente
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Secretul mediilor de 10 de la Colegiul Naţional din Iaşi. Mărturiile a trei absolvente

GALERIE
Cosmina Sava and Irina Rotaru nota zece bacalaureat
  • Cosmina Sava and Irina Rotaru nota zece bacalaureat
- +

Colegiul Naţional din Iaşi se poate lăuda anul acesta cu şapte medii de 10 la bacalaureat, iar “Ziarul de IaşI” a stat de vorbă cu o parte dintre aceştia. Astfel, Cosmina Sava (Foto jos) doreşte ca pe viitor să devină medic, dar nu s-a hotărât ce specializare ar dori să urmeze.

Secretul mediilor de 10 de la Colegiul Na]ional din Ia[i. M\rturiile a dou\ absolvente

„Pentru bacalaureat nu m-am pregătit în mod deosebit. Doar ce am făcut la clasă şi la orele online, însă trebuie să le mulţumesc profesorilor pentru tot sprijinul acordat. Pe viitor vreau să studiez medicina, însă nu m-am hotărât încă ce specializare. Îmi surâde ideea să plec pe viitor din ţară, însă rămâne de văzut ce voi decide după facultate”, a afirmat tânăra.

Secretul mediilor de 10 de la Colegiul Na]ional din Ia[i. M\rturiile a dou\ absolvente

Irina Rotaru, de asemenea elevă a Colegiului Naţional, a declarat că rezultatele sale se datorează atât profesorilor, cât şi eforturilor depuse constant. „Pregătirea mea, ce a dus la acest rezultat, se datorează profesorilor pe care i-am avut şi faptului că am învăţat constant. Pe lângă orele petrecute cu noi predând şi repetând, am simţit cum mă susţin mereu, iar încurajările de final au însemnat mult pentru mine ca elev. Pe viitor voi urma Facultatea de Automatică şi Calculatoare în Iaşi şi voi încerca să profit de cât mai multe oportunităţi, atât în ţară, cât şi în afara acesteia, pentru a evolua”, a afimat absolventa.

Diana Elena Postolache este o altă elevă de 10 de la Colegiul Naţional. Absolventa de liceu afirmă că s-a pregătit intes pentru bacalaureat, atât la lecţiile de la şcoală, cele online în perioada de pandemie, dar şi în privat. „Am învăţat atât la şcoală, alături de colegi, iar în perioada pandemiei la orele online. Bineînţeles, am făcut şi pregătire în privat, dar cel mai mult am lucrat individual, am făcut variantele de examen din anii trecuţi. În ceea ce priveşte facultatea pe care vreau să o urmez, aş dori să dau la Universitatea de Medicină şi Farmacie în Iaşi, la Medincină generală. Nu m-am hotărât ce voi face după facultate, dacă voi rămâne în ţară sau nu, depinde de ce oportunităţi voi avea”, a punctat viitoarea studentă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.