Şedinţă a aleşilor locali, ieri: cântarea imnului naţional a durat mai mult decât votul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şedinţă a aleşilor locali, ieri: cântarea imnului naţional a durat mai mult decât votul

GALERIE
sedinta Consiliul Local Iasi
  • sedinta Consiliul Local Iasi
- +

Cele trei proiecte de hotărâre supuse dezbaterii au fost votate în numai două minute. Celelalte şase minute ale şedinţei au fost alocate imnului şi aşa-numitelor luări de cuvânt.

Consilierii locali s-au reunit ieri într-o şedinţă extraordinară care a ţinut mai puţin de 10 minute. La convocare au răspuns 17 dintre cei 27 de consilieri, în condiţiile în care au lipsit de la lucrări 5 reprezentanţi ai PSD, 3 de la PNL, unul de la ALDE şi independentul Andrei Postolache. Pe ordinea de zi au fost incluse trei proiecte de hotărâre, care au fost aprobate în unanimitate în mai puţin de 2 minute, celelalte 6 minute ale şedinţei fiind alocate Imnului Naţional şi unor luări de cuvânt.

Primul proiect adoptat a vizat aprobarea unei iniţiative intitulate „Ambasadorii Iaşului“, prin intermediul căreia Consiliul Local (CL) îi va susţine financiar pe sportivii Vlăduţ Simionescu (judoka olimpic român) şi Andreea Verdeş (gimnastică ritmică). În acest sens, a fost alocată o sumă de 20.000 lei de la bugetul local. „Proiectul îşi propune să susţină şi să promoveze Iaşul în ţară şi în străinătate pe perioada competiţională (februarie - august 2020, n.r.) în vederea calificării celor doi ambasadori ai Iaşului la Olimpiada de la Tokyo şi pe perioada desfăşurării sale cu scopul de a promova Iaşul şi România prin prisma activităţii lor de excepţie“, se arată în hotărârea adoptată de către consilieri.

Celelalte două proiecte de pe ordinea de zi au constat tot în alocarea unor fonduri. Cea mai mare sumă, de 50.000 lei, a fost prevăzută pentru „Classix Festival“, eveniment organizat de către Asociaţia Industrii Creative şi care va avea loc în perioada 16 - 22 februarie. „Prima ediţie a manifestării propune o serie de concerte cameral-sincretice şi reuneşte cultural, diplomatic şi economic nu mai puţin de 10 naţiuni“, se precizează în hotărârea plenului. Nu în ultimul rând, alţi 8.000 lei au fost alocaţi prin decizia consilierilor pentru concursul naţional de teoria muzicii „Constantin Constaninescu“, manifestare organizată de către Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.