VIDEO Ședință a consilierilor județeni în această dimineață. Cei de la PSD și USR au părăsit în grup sala UPDATE

miercuri, 29 mai 2024, 10:07
1 MIN
 VIDEO Ședință a consilierilor județeni în această dimineață. Cei de la PSD și USR au părăsit în grup sala UPDATE

Ordinea de zi a întrunirii din această dimineață a consilierilor județeni a fost completată, printre altele, cu propunerea de hotărâre prin care sunt actualizați indicatorii tehnico-economici ai proiectului Centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași.

UPDATE

Grupurile de consilieri PSD și USR au părăsit sala de ședințe, după ce liderul aleșilor social-democrați, Cristian Stanciu, a invocat refuzul președintelui Costel Alexe de a permite intervențiile pe proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi. În sală au rămas 19 consilieri, la limita cvorumului necesar pentru continuarea ședinței CJ. Cu două propuneri retrase de pe ordinea de zi, întrunirea a decurs fără întrerupere până la sfârșit.

UPDATE 

Ședința CJ a început cu acordarea titlurilor de Cetățean de Onoare al Județului Iași soților Nedea, profesorii pensionari care pregătesc GRATIS absolvenții de liceu care vor să dea la Medicină.

Stire initiala:

Investiția inițiată în mandatul trecut este tot la nivel de documentație, menținută „caldă” în speranța obținerii unei finanțări din fonduri europene. Prin urmare, și costurile estimate trebuie să fie la zi, astfel că întregul proiect al centurii care presupune modernizarea mai multor drumuri județene care ocolesc municipiul pe o distanță de 73 km a fost recalculat la 367 de milioane de lei, respectiv 24 la sută în plus față de valoarea stabilită în urmă cu un an și jumătate, 296 de milioane de lei.

Alte proiecte de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, AICI 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii