Şedinţă CL cu două reabilitări importante pe masă: Palatul Braunstein şi Ansamblul Mănăstirea Frumoasa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şedinţă CL cu două reabilitări importante pe masă: Palatul Braunstein şi Ansamblul Mănăstirea Frumoasa

GALERIE
manastirea-frumoasa
  • manastirea-frumoasa
- +
Ambele lucrări au o valoare totală de aproape 10 milioane de euro.

Consilierii locali au fost convocaţi la o şedinţă extraordinară pentru ziua de joi. Pe ordinea de zi a plenului au fost incluse, deocamdată, cinci proiecte de hotărâre. Principalul motiv pentru convocarea reuniunii constă în aprobarea indicatorilor tehnico-economici în cazul investiţiilor de la Palatul Braun­stein şi Ansamblul Mănăstirea Frumoa­sa. Primul proiect are o valoare estimată la 21,8 milioane lei, iar cel de-al doilea la 21,2 milioane lei (inclusiv TVA).

Primăria intenţionează să depună cele două proiecte pentru obţinerea de fonduri europene în cadrul Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, pe linia de finanţare privind patrimoniul cultural. Termenul primei sesiuni de proiecte este ziua de 24 august, de aici rezultând şi caracterul extraordinar al şedinţei CL. Pe lângă cele două proiecte, Consiliul Local va include în documentele strategice de dezvoltare ale Iaşului pe următorii 15 ani şi reabi­litarea ansamblului monument istoric Mănăstirea Cetăţuia. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.