Şedinţa cu scandal de la partidoi: ce s-ar mai fi discutat, printre strigături şi uşi trântite?

miercuri, 07 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 Şedinţa cu scandal de la partidoi: ce s-ar mai fi discutat, printre strigături şi uşi trântite?

Prin partidoiul ieşean se şuşoteşte că, la ultima şedinţă a conducerii locale de partid şi de stat, aia cu strigăte şi uşi trântite, când s-a desemnat pe cine va susţine filiala la europarlamentare, doftorul Libelulă (evroparlamentarul jumătate om, jumătate altceva), cel care a ratat nominalizarea în favoarea doftorului coleg Adam, ar fi încercat să negocieze la sânge ceva pentru viitorului lui politic. 

Unele guri rele zic că omul ar fi vrut o eventuală candidatură la premărie, cu care a mai cochetat în alţi ani. Asta, fireşte, nu la gândul că ar avea şanse, ci doar ca să îşi asigure un eventual post pe listele din toamnă, de la parlamentare. Auzim însă că unii colegi mai orientaţi în timp şi spaţiu ar fi dat semnale chiar de enervare, pe motiv că dr. Libelulă tot pare a arăta a nu înţelege că, gata, game is over, cum spune englezul, din moment ce filiera lui cu ochi albaştri nu-l mai susţine la partidoi.

Alţii, olecuţă şi mai răutăcioşi, ar vrea chiar să-i pună talpă mai pe faţă, spunându-i de-a dreptul că îi ajunge la ce bani a câştigat de la Bruxelles în aceşti 5 ani de mandat cu aproape 10.000 de coco pe lună. Ca să nu mai spunem şi noi aicea că, pe lângă ăia, doftorul a încasat lefuri babane şi de la şpitalul colegului de mai sus, chiar dacă trecea din ani în Paşti pe aici. Şi încă mai încasează…

PS: Bun, acuma nu e cazul să vă imaginaţi că Iaşul are deja europarlamentar. Dacă în 2019 am avut, pe Libelulă, din cauză că Varanul era pe cai mai mari, acuma sursele noastre zic că Iaşul va avea, la PSD, doar o candidatură de onorabilitate pe liste. Mna, de dom’ doftor încă mai e nevoie aici în târg…Sau cine ştie?

Cine se mai dă rotund pe la casa cu pătrate?

Mai ieri vă vorbeam despre un conţilier terchea-berhea, zis Şomeru’, care se laudăpe unde îl ascultă cineva că a ajuns deja la butoanele partidoiului local, prifectul cu cojoc şi sicritarul bălai ciugulindu-i din palme.

Ei bine, ca să nu spuneţi că nu păstrăm echidistanţa politică, amicul nostru Archibald Tănase şi-a aruncat privirea şi spre cealaltă tabără ieşeană aflată la butoane, cea a liberalilor. Nu, nu la şeful de promoţie ne referim, ăla cu urina la loc de cinste, ci la partenerul lui, la dom’ Costel. Care, vorbeşte lumea,ar fi aşa sigur că nu va păţi nimic în dosarul legat de angajările de la şcoala din subordine încât, zice-se,şi-a permis să-l pună pe coinculpat, zilele trecute, să-l joace pe Cuza! Aicea trebuie subliniat că retragerea cu torţe a coinculpatului din linia întâi ar fi fost sărbătorită cu fast de un alt mare om de incultură local, Shu să-i zicem, după muzica de orchestră din fundal.

Adică omul cu care dom’ Costel face toate artificiile de pe tărâmul culturii neagricole: angajări cu dedicaţii, paranghelii la cine şi cu cine trebuie, achiziţii care să bucure lumea etc. Iar cum băiatul de cartier cu aere de universitar, care este Shu, a percutat mereu, colegii lui dom’ Costel au cam uitat că s-a cocoţat pe gard pe vremea lui Măricel,şi cică îi fac o organigramă de s-ajungăşi mai sus.

Ei, şi voi acuma: important este că dom’ Costel zice prin noul partener de joc şi voie bună, care era ştiut până acum doar prin concertul cu strigături pe care i l-a dat lui Dragnea, măcar muzica va fi asigurată. Atenţie, însă: vorbeşte lumea că personagiul, pe lângă muzuchie, se ocupă şi de altfel de microfoane, ca să-şi asigure stabilitatea. Aşa că, atenţie: doi, zece, doi, zece, mare grijă pe ce note cântaţi acolo, la casa cu pătrate!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii