anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Ședință de adio a lui Maricel Popa la care participă consilierii aleşi acum patru ani

GALERIE
maricel popa si consilierii
  • maricel popa si consilierii
- +

Este ultima întâlnire la care participă consilierii aleşi acum patru ani. Ce decizii vor avea aceştia în faţă, în masă

n

 

Prima şedinţă a Consiliului Judeţean de după alegerile locale va avea loc mâine, cu 16 puncte pe ordinea de zi. Întrunirea este oarecum ciudată, pentru că este vorba de cei aleşi la alegerile din 2016, dar este perfect legală, pentru că, până la parcurgerea tuturor formalităţilor de numire a noilor aleşi, rămâne să-şi continue mandatul plenul vechi. Primul proiect constată încetarea „prin demisie” a mandatului lui Dumitru Paraschiv, consilier PSD. Ultimul proiect de pe listă constată de asemenea că un alt consilier PSD, Radu Ursanu, trecut între timp la PMP, a primit ordinul prefectului de încetare a mandatului. Miercuri, consilierii judeţeni, atâţia câţi au mai rămas, urmează să se pronunţe asupra Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, apoi pe lista de lucrări de reparaţii şi întreţinere la câteva drumuri, dar şi la alocarea a 1,83 de milioane de lei pentru modernizarea DJ208F Heci-Tătăruşi-Iorcani, 12,5 km. Conform proiectului de hotărâre, suma reprezintă contribuţia de la bugetul de stat pentru acest proiect, care urmează să fie recuperată ulterior de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea contractării de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică a intereselor RA Aeroportul Iaşi în concordatul preventiv deschis de Blue Air. În fine, Parcul Memorial Ciurea 1917, amenajat parţial cu prilejul Centenarului Marii Uniri, va reveni din administrarea CJ în cea Primăriei locale. Totodată, Centrul Expoziţional Moldova începe să pâlpâie: trei încăperi aflate la demisol vor fi date în administrare Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.