Şedinţă de plen a Consiliului Judeţean cu contor de numărat persoane la uşă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Şedinţă de plen a Consiliului Judeţean cu contor de numărat persoane la uşă

În sală nu va fi permis accesul a mai mult de 50 de persoane.

GALERIE
sedinta Consiliul Judetean Iasi
  • sedinta Consiliul Judetean Iasi
- +

Consilierii judeţeni se vor întruni mâine într-o şedinţă specială, pe ordinea de zi fiind peste 60 de proiecte de hotărâre. Neobişnuit la această întrunire nu este numărul mare de propuneri. Condiţiile de desfăşurare sunt inedite. Cei 37 de aleşi vor fi prezenţi în sala mare a Casei Pătrate, unde vor mai intra doar secretarul judeţului, cei care se ocupă de logistică şi, în măsura în care vor mai fi „locuri libere“ până la efectivul maxim permis în condiţiile epidemiei, reprezentanţii mass-media. 

Vor lipsi, în schimb, şefii direcţiilor şi directorii instituţiilor din subordinea CJ, care vor susţine proiectele în şedinţele de astăzi ale comisiilor de specialitate. În sala de şedinţe, consilierii se vor aşeza în aşa fel încât să existe o distanţă de 2 metri faţă de oricare vecin şi vor lua cuvântul numai liderii de grup - în număr de cinci, plus preşedintele CJ, al şaselea.

Şedinţa va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean, precizează un comunicat remis redacţiei. Toţi participanţii (aleşi, jurnalişti etc.) vor completa o declaraţie pe proprie răspundere că nu au intrat în contact cu persoane cunoscute ca fiind infectate cu COVID-19. Mai mult decât atât, accesul în sală se va face numai după ce un cadru medical va verifica starea de sănătate a fiecărui participant.

Pe ordinea de zi sunt, printre altele, 18 proiecte europene care trebuie neapărat adoptate, câteva care prevăd investiţii la spitale, propuneri privind continuarea lucrărilor de reparaţii şi modernizări la drumurile judeţene, demersuri pentru extinderea reţelei de gaze naturale în judeţ.

La sfârşitul săptămânii trecute, grupul de consilieri ai PMP i-au solicitat preşedintelui CJ organiza­rea unei şedinţe de îndată, pe subiectul măsurilor care se impun luate pentru protecţia ieşenilor, în contextul răspândirii coronavirusului. Între timp, mai multe decizii au fost luate, atât la sediul administraţiei judeţului, cât şi la unităţile sanitare din subordine. „Este necesară inventarierea stocurilor de materiale necesare pentru ca per­sonalul medical să-şi poată desfăşura activitatea la parametrii normali şi în condiţii de siguranţă“, se arată în solicitarea depusă de cei de la PMP la Consiliul Judeţean. E de aşteptat ca, în debutul şedinţei de mâine, să fie prezentat un raport cu privire la situaţia din spitalele ieşene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.