Şedinţă extraordinară a CL Iaşi: Ministerul Transporturilor va fi “decretat” vinovat de aerul poluat din oraş
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şedinţă extraordinară a CL Iaşi: Ministerul Transporturilor va fi “decretat” vinovat de aerul poluat din oraş

GALERIE
poluare
  • poluare
- +

Aleşii locali se reunesc ca să aprobe cheltuirea a încă 6 milioane de lei din banii oraşului şi să dea vina pe Ministerul Transporturilor pentru lipsa Centurii

Consilierii locali se vor reuni mâine, online, într-o şedinţă extraordinară în care se vor pronunţa asupra a cinci proiecte de hotărâre. Unul dintre ele se referă la actualizarea pachetului de lucrări pentru eficientizarea energetică a Spitalului de Recuperare, proiect a cărui valoare este fixată la 23,34 milioane de lei (inclusiv TVA), cu 4,4 milioane mai mult decât se stabilise iniţial, prin alte hotărâri ale Consiliului Local, cu trei ani în urmă. Practic, pe lângă banii europeni, Municipiul Iaşi va contribui cu 4,58 de milioane de lei, în loc de 257 de mii, la care se adaugă 2 la sută din valoarea eligibilă a proiectului, adică 0,37 de milioane de lei. Valoarea iniţială a întregului proiect era de 18,97 de milioane de lei.

Un alt proiect vizează sprijinul financiar pentru „structurile sportive” pe durata stării de alertă (15 mai - 15 iunie). „La fel ca în alte domenii, şi sportul de performanţă a fost afectat de pandemia de COVID 19: competiţiile au fost întrerupte, ceea ce a afectat implicit drepturile de natură financiară ale cuburilor provenite din ticketing, abonamente, contracte în derulare etc.”, motivează Referatul de aprobare. Suma solicitată, de 1,29 milioane de lei, destinată celor de la Politehnica Iaşi, urmează să fie alocată de la bugetul local. Amintim că, cu doar zece zile în urmă, aleşii oraşului au virat încă 2,2 milioane de lei către acelaşi club.

În fine, al treilea proiect care e de aşteptat să treacă fără probleme prin CL se referă la aprobarea Raportului asupra Planului de Calitate a Aerului pe primul trimestru al anului. Documentele afişate pe pagina de internet a Primăriei Iaşi scot în evidenţă realizările administraţiei locale pentru îmbunătăţirea aerului din oraş - înnoirea parcurilor auto ale societăţilor din subordine, precum CTP şi Salubris - şi nerealizările, toate, ale Ministerului Transporturilor, de la şoseaua de centură la varianta ocolitoare Nord, parte a autostrăzii A8. „Planul de calitate a aerului reprezintă setul de măsuri cuantificabile din punctul de vedere a (sic!) eficienţei lor (diminuarea concentraţiilor de PM10 în aer) pe care Municipiul Iaşi trebuie să le aplice, astfel încât să fie atinse (sic!) valorile limită pentru particule în suspensie PM10” prevăzute în Legea 104/2011, menţionează Referatul de aprobare care însoţeşte proiectul de hotărâre.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cosmin PAȘCA

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cîţu pozează în elevul cuminte, olimpicul şcolit în străinătate, care vrea să scape partidul de "golanul" Orban.

Filmuletul zilei

opinii

LINGVIŞTI

Codrin Liviu CUȚITARU

LINGVIŞTI

A fost un spectacol total, în urmă cu doi ani, la ultimul doctorat face-to-face la care am participat, doctoratul tînărului meu coleg Tristan Momela.

Mărgelele de sticlă

Bogdan ILIESCU

Mărgelele de sticlă

Învăţătoarea o întreabă pe fetiţa de 6 ani, la ora de desen: "Ce desenezi?"  Fetiţa răspunde: "Îl desenez pe Dumnezeu."  Învăţătoarea îi spune: "Dar nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu." Iar fetiţa îi răspunde: "O să afle imediat!" (From Ken Robinson’s public talk at TED)

Angela

Nicolae TURTUREANU

Angela

Tot mai puţini cronicari, vechi şi noi. Tot mai puţini noi între noi, care mai respirăm duhul acelei împreună-lucrări, CRONICA VECHE numită. Şi tot mai multe punctele de suspensie.

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.