anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

La două zile după numirea rectorului ca ministru al Justiţiei

Şedinţă extraordinară a Senatului de la „Cuza“: cine va conduce Universitatea?

GALERIE
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi
 • Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi
- +

După ce rectorul instituţiei a fost numit ieri oficial ministru, conducerea universităţii va decide pe cine desemnează ca ordonator de credite

Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, prof.dr. Tudorel Toader, a depus în cursul zilei de ieri jurământul la Palatul Cotroceni pentru a ocupa în mod oficial portofoliul de la Ministerul Justiţiei, după ce a fost propus în această poziţie de către coaliţia de guvernare PSD-ALDE. Din acest moment, din cauza stării de incompatibilitate, prevăzută de către Legea Educaţiei Naţionale cu modificările sale ulterioare, prof.dr. Tudorel Toader nu poate ocupa şi fotoliul de rector şi cel de ministru, acesta depunându-şi în cursul zilei de ieri cererea de suspendare la Ministerul Educaţiei Na­ţionale, după cum a precizat acesta pentru „Ziarul de Iaşi“.

Astăzi, acesta va fi prezent la Iaşi pentru a lua parte la o şedinţă extraordinară a Senatului şi la o conferinţă organizată de Facultatea de Drept. „Am depus în cursul zilei de ieri cererea de suspendarea din func­ţia de rector la minister, şi am vorbit cu preşedintele Senatului. Şi acesta a fost de acord să convoace mâine (astăzi, n.r.), de la ora 12, o şedinţă extraordinară care să aibă două puncte: avizarea cererii mele de suspendare şi desemnarea unei propu­neri de ordonator de credite“, a declarat prof.dr. Tudorel Toader. Conform surselor „Ziarului de Iaşi“, în momentul de faţă există două opţiuni pentru ordonatorul de credite, fiindcă legislaţia prevede că acesta trebuie să fie unul dintre prorectori: fie prof.dr. Gheorghe Iacob, fie prof.dr. Mihaela Onofrei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.