Şedinţe peste şedinţe la Politehnica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şedinţe peste şedinţe la Politehnica

GALERIE
cristea-poli-astra
  • cristea-poli-astra
- +

 

Vestiarul fierbe în continuare ca urmare a diferenţelor de plată la salarii *trei cazuri de COVID-19 la echipă înaintea meciurilor din play-out

Adunarea Generală a Membrilor Asociaţi  ai ACSM Politehnica Iaşi se va întruni astăzi după tentativa nereuşită de vinerea trecută. Pe ordinea de zi figurează, printre altele, excluderea din asociaţie a doi membri, Horia Sabo şi Laurenţiu Sabo, alegerea lui Ion Apostol în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Director şi stabilirea unei conduceri executive formate dintr-un manager şi un vicepreşedinte. Managerul şi vicepreşedintele, care pot fi membri ai CD, vor fi angajaţi de preşedintele Consiliului, Leonid Antohi. În Consiliul Director vor fi toţi asociaţii clubului: Antohi, Apostol, Adrian Ambrosie, Ioan Melinte şi Mircea Ursu. Ursu este de mai mult timp vicepreşedinte executiv, iar postul de manager a fost ocupat în prima jumătate a anului trecut de Ambrosie.

Reamintim, postul de preşedinte executiv, ocupat de Ciprian Paraschiv, a fost desfiinţat de Consiliul Director în această lună, Paraschiv fiind acum în perioada de preaviz. Desfiinţate au fost şi posturile de director de scouting, ocupat de Anton Heleşteanu, ofiţer de presă, pe care lucrează Lucian Lucescu, şi referent marketing, unde e încadrat Sergiu Melinte.

După şedinţa internă, s-ar putea ca asociaţii Politehnicii să poarte o rundă de discuţii cu membri ai Consiliului Local Iaşi. Reamintim, CL Iaşi a respins recent propunerea de finanţare a Politehnicii cu 390 000 de lei, principalul motiv invocat fiind lipsa unui plan coerent de salvare a Politehnicii, club care este de mult timp centrul unor controverse uriaşe. Aceste controverse au generat şi numeroase critici dure la adresa Consiliului Director din partea suporterilor echipei şi a unor consilieri, CD fiind apărat însă de primarul Iaşului, Mihai Chirica.

În acest timp, modul ciudat în care Consiliul a decis să împartă înaintea meciului de la Clinceni cei 300 000 de lei împrumutaţi de la un om de afaceri local stârneşte în continuare valuri. Ştirea, prezentată la timpul ei în exclusivitate de ”Ziarul de Iaşi”, a rămas actuală mult timp deoarece planurile CD de echilibrare a situaţiei, prin nivelarea plăţilor salariale, nu s-au concretizat la timp.

Reamintim, pe 2 aprilie au fost plătiţi doar jucătorii care au făcut deplasarea în Ilfov. Chiar dacă unii dintre aceştia primiseră în iarnă, când au sosit în Iaşi, conform uzanţelor, un salariu, care le-a uşurat instalarea în oraş, în acelaşi timp în care ceilalţi componenţi ai echipei au încasat mai multe retribuţii restante, cu care s-a “lichidat” anul 2020. Astfel, modul de plată de la începutul lunii a făcut ca unele dintre achiziţiile iernii să ajungă şi cu retribuţiile pe luna februarie încasate, iar unii rătăciţi prin vestiar, ca Zajmovic şi Mensah, să încaseze salariile pe ianuarie. În schimb, cei care nu au putut juca la Clinceni, ca Doru Popadiuc, care a adus trei puncte cu Hermannstadt, Andrei Cristea, care a pasat decisiv la golul victoriei de la Viitorul, veteranul Ovidiu Mihalache ori Francisc Cristea, unul din tinerii care au salarii modice, nu au primit vreun leu şi au rămas la nivelul lunii decembrie. În aceeaşi situaţie cu ultimii s-au aflat şi alţi angajaţi ai clubului.

Situaţia a fost subliniată şi de jucătorii direct afectaţi, ultimul care a ieşit la rampă fiind Popadiuc, dar şi de cei care au primit ceva bani, ca Passaglia sau Brănescu.

În plus, astăzi e termenul de plată al salariilor pe luna martie. Iar dacă nu se va schimba nimic, unii dintre jucători vor avea restanţe salariale de trei luni. Iar în faţă vin nouă meciuri care ar putea fi decisive chiar şi pentru viitorul fotbalului ieşean.

Din păcate, aseară s-a anunţat faptul că trei jucători importanţi, Passaglia, Platini şi Vega, au fost diagnosticaţi pozitiv la testele COVID-19, cei trei urmând a absenta minimum două săptămâni.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.