Sediul administrativ al Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi a fost mutat pe Vasile Alecsandri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Sediul administrativ al Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi a fost mutat pe Vasile Alecsandri

GALERIE
Casa Muzeelor Iasi
  • Casa Muzeelor Iasi
- +

Scriitorul Lucian Dan Teodorovici, director al Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, anunţă că instituţia pe care o conduce şi-a mutat sediul administrativ.

“N-am mai scris de-o vreme, căci n-a prea fost timp. Pentru că pregătim şi ne pregătim. Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi-a mutat deja sediul administrativ în Casa Muzeelor, de pe strada Vasile Alecsandri nr. 6 din Iaşi. La final de iunie, aici vor fi deschise 5 noi muzee, pe lângă cele 11 (plus o colecţie) deja administrate de MNLR Iaşi.

Să le şi numesc, căci avem în fine denumiri definitive pentru toate: mai întâi, Muzeul Pogromului de la Iaşi, pe care noi îl vom prelua în administrare, fiind realizat de Institutul Elie Wiesel şi Consiliul Judeţean Iaşi; apoi, 4 muzee realizate de noi, în diverse parteneriate: Muzeul Teatrului Evreiesc din România (aici sunt mai multe colaborări, pe care le vom menţiona de câte ori se va ivi ocazia); Muzeul Literaturii Române (reinventat şi cu sprijinul UAP Iaşi, mutat din Casa Pogor, unde vom înfiinţa, în loc, Muzeul Junimii); Muzeul Poezie(i), unicul partener fiind artistul Ion Barbu; Muzeul Copilăriei în Comunism (partener principal fiindu-ne USLIP Iaşi, dar cu diverse alte colaborări pe concept).

O să tot anunţăm diverse până la data deschiderii, eu doar voiam să spun acum că se întâmplă schimbările astea serioase la MNLR Iaşi, schimbări la care lucrăm în diverse moduri de vreo trei ani. De fapt, ca să fiu sincer până la capăt, voiam totodată şi o introducere potrivită pentru a vă ura asta: să vă fie frumoase, fericite, zilele de sărbătoare care urmează!”, a scris Lucian Dan Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.