anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Şefa Comisiei Europene anunţă crearea unei noi bănci europene care va garanta investiţiile în producţia de hidrogen

GALERIE
productie_hidrogen
 • productie_hidrogen
- +

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunţă crearea unei noi bănci europene care va garanta investiţiile în producţia de hidrogen şi care va investi 3 miliarde de euro în „pentru a ajuta la construcţia pieţei viitoare de hidrogen”.

Von der Leyen anunţă, în discursul privind starea Uniunii Europene, că Europa a început deja la tranziţia către alte tipuri de energie, dând exemplul statelor care au investit masiv în energia eoliană, precum Danemarca, sau în transportul feroviar pe bază de hidrogen, precum Germania sau al Italiei, unde se produc panouri solare. 

„Hidrogenul poate să schimbe situaţia în Europa. Trebuie să trecem de la piaţă de nişă către o piaţă de masă pentru hidrogen şi (...) vrem să producem 10 milioane de tone hidrogen regenerabil până în 2030”, mai anunţă preşedinta CE. 

Ea anunţă, în acest context, crearea unei noi bănci europene pentru susţinerea investiţiilor în producţia de hidrogen. 

„Iată de ce pot anunţa astăzi că vom institui o nouă Bancă europeană a hidrogenului. Aceasta va contribui la asigurarea achiziţionării de hidrogen, inclusiv prin utilizarea resurselor Fondului pentru inovare. Banca va putea investi 3 miliarde de euro pentru a contribui la construirea viitoarei pieţe a hidrogenului. Astfel se va construi economia viitorului. Aceasta înseamnă Pactul nostru verde european. În ultimele luni, ne-am dat seama cu toţii cât este de important Pactul verde european. Vara anului 2022 va rămâne în amintirile tuturor. Am văzut cu toţii râurile secate, pădurile în flăcări, căldura extremă. Iar situaţia este chiar mult mai gravă. Până în prezent, gheţarii din Alpi au constituit o rezervă de urgenţă pentru râuri precum Rinul sau Ronul. Dar cum gheţarii din Europa se topesc mai repede ca niciodată, secetele viitoare vor fi cu mult mai puternice”, a spus preşedintele CE. 

Ea consideră că sunt necesare eforturi continue pentru a asigura adaptarea la schimbările climatice şi pentru ca natura să devină primul nostru aliat. 

”Iată de ce Uniunea va pleda în favoarea unui acord global ambiţios pentru natură, în cadrul Conferinţei ONU privind biodiversitatea care va avea loc anul acesta la Montreal.”, adaugă preşedintele CE.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Cosmin PAȘCA

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Profilul ieşeanului realizat în baza sondajului PNL: e mai degrabă în vârstă, preferă jocurile cu mâna, ascultă manele, nu i-a plăcut şcoala, nu se omoară cu munca, e tolerant cu hoţii, dar intolerant cu congolezii, pare să dezvolte un fetiş pentru coroana Reginei Maria, dar, mai presus de toate, are o obsesie numită Institutul Regional de Boli Cardiovasculare.

opinii

Doi eremiţi (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Doi eremiţi (I)

Îi pria cu siguranţă austeritatea, augmentată de elementele casnice ale vieţii diurne, sesizabile în contextul muzeistic actual: ligheanul primitiv, patul simplu, incomod, camerele mici, cu geamuri şi intrări pe măsură, proiectate parcă pentru pitici, priveliştea exterioară deprimantă a grajdului familiei, udat de ploaia măruntă şi rece. Dinamica existenţei o sperie, Austen preferând să-şi trăiască plenar lumea naraţiunilor proprii şi mai puţin pe cea reală.

Modele de regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Modele de regionalizare (III)

E regionarea poloneză un model de bune practici?

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Alin ANDRIEȘ

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Inflaţia are un impact negativ asupra tuturor gospodăriilor, dar acest impact diferă semnificativ pentru gospodăriile cu venituri mici comparativ cu gospodăriile cu venituri mari. Acest impact este diferit pentru aceste două categorii mai ales din cauza structurii cheltuielilor şi a capacităţii acestora de a absorbi creşterile costului vieţii prin utilizarea economiilor sau a unor împrumuturi. 

pulspulspuls

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Astăzi este Ziua Naţională, stimaţi cititori, şi am hotărât să vorbim de bine administraţia şi oamenii politici de-ai locului sau de la nivel naţional. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.