anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Șefa Direcției Valutare a lui Ceaușescu, candidată la Consiliul Local 1 din partea ALDE

GALERIE
ceausescu alde
  • ceausescu alde
- +

Pensionara Zoe Ghinescu, fosta șefă a Direcției Valutare din perioada regimului comunist, candidează la Consiliul Local Sector 1 din partea partidului ALDE, condus de Călin Popescu Tăriceanu. Nici în prezent, în democrație, tovarășa Ghinescu nu duce lipsă de slujbe la stat.

Newsweek România a dezvăluit, în octombrie 2019, că fosta trezorieră a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu este Zoe Ghinescu, fosta șefă a Direcției Valutare din perioada regimului comunist. Ea și-a început activitatea ca șef serviciu financiar contabil la Întreprinderea de Comerț Exterior Romagrimex. A lucrat acolo până în 1982, an în care a început cursurile de specialist în comerț exterior la Academia „Ștefan Gheorghiu“, celebra școală de cadre pentru Partidul Comunist Român. O dată cu începerea specializării, a fost numită în funcția de director la Direcția Eficiență și Prețuri din cadrul Ministerului Comerțului Exterior.

Din anul 1986, o regăsim pe funcția de Director Direcția Valutară, unde coordona toate plățile în valută ale României, întocmea și urmărea balanța de plăți externe, încheierea acordurilor cu țările socialiste, dar și recuperarea datoriilor externe.

A rezistat pe funcție până în anul 1990, când a fost numită consilier al ministrului de Comerț Exterior, Nicolae M. Nicolae, fost ambasador la Washington în perioada 1976-1978, dar și ofițer acoperit al Direcției de Informații Externe. A fost tras pe linie moartă după dezertarea generalului Ion Mihai Pacepa.

De la Ministerul de Comerț Exterior, Zoe Ghinescu a fost numită vicepreședinte la Bancpost. Se întâmpla în 1991. A stat în funcție până în 2002, dar în paralel era și membru în Consiliul de Administrație al Transfond, o societate a Băncii Naționale a României.

Apoi a ajuns pe funcția de președinte al Nova Bank, fosta Bancă Unirea, preluată de ruși prin compania elvețiană Alpus Invest.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.