anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Şefa Vămii a rămas fără permis la Costuleni: ducea la analiză probe de alcool

Elena Cotea a fost înregistrată de radar cu 106 km/h în localitate. A motivat că transporta la Iaşi probe importante.

GALERIE
Elena Cotea
 • Elena Cotea
- +

Şefa vămii Albiţa a fost lăsată de poliţişti fără permis. Elena Cotea a fost înregistrată de radar circulând cu 106 km/h pe un sector de drum unde limita maximă permisă era de 50 km/h. Cotea s-a adresat instanţei, fără a reuşi însă să-i convingă pe judecători să-i oblige pe poliţişti la returnarea permisului. Incidentul s-a petrecut în primăvară. Conform plângerii Elenei Cotea, pe 12 aprilie în vamă se prezentase un camion care transporta alcool etilic, cisterna prezentând scurgeri. 

Au fost prelevate două probe din conţinutul cisternei, acestea urmând să fie trimise spre analiză la Iaşi. Şefa biroului vamal a luat cele două probe şi a plecat cu ele spre Iaşi. A fost oprită însă la Costuleni, poliţiştii aducându-i la cunoştinţă faptul că depăşise cu mult viteza maximă admisă. Ea a justificat faptul prin aceea că era vorba de o substanţă cu potenţial inflamabil ridicat, motiv pentru care fusese nevoită să se deplaseze la Iaşi de urgenţă. Poliţistul a acceptat argumentul şi i-a dat doar un avertisment, dar i-a şi suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

În faţa instanţei, Cotea a afirmat că locul săvârşirii contravenţiei nu a fost menţionat clar de către agentul constatator, ceea ce atrăgea nulitatea procesului-verbal. Magistraţii Judecătoriei Răducăneni nu au fost însă de acord, constatând că în procesul-verbal era menţionat ca loc al săvârşirii faptei „DN 28 Costuleni”. Faptul că nu era indicat în mod expres kilometru la care fusese constatată fapta nu conta, câtă vreme era clar vorba de intravilanul satului Costuleni. Ca urmare, plângerea Elenei Cotea a fost respinsă ca neîntemeiată. Şefa vămii Albiţa a declarat apel împotriva sentinţei, cazul intrând pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.