Şefa Vămii a rămas fără permis la Costuleni: ducea la analiză probe de alcool
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Şefa Vămii a rămas fără permis la Costuleni: ducea la analiză probe de alcool

Elena Cotea a fost înregistrată de radar cu 106 km/h în localitate. A motivat că transporta la Iaşi probe importante.

GALERIE
Elena Cotea
 • Elena Cotea
- +

Şefa vămii Albiţa a fost lăsată de poliţişti fără permis. Elena Cotea a fost înregistrată de radar circulând cu 106 km/h pe un sector de drum unde limita maximă permisă era de 50 km/h. Cotea s-a adresat instanţei, fără a reuşi însă să-i convingă pe judecători să-i oblige pe poliţişti la returnarea permisului. Incidentul s-a petrecut în primăvară. Conform plângerii Elenei Cotea, pe 12 aprilie în vamă se prezentase un camion care transporta alcool etilic, cisterna prezentând scurgeri. 

Au fost prelevate două probe din conţinutul cisternei, acestea urmând să fie trimise spre analiză la Iaşi. Şefa biroului vamal a luat cele două probe şi a plecat cu ele spre Iaşi. A fost oprită însă la Costuleni, poliţiştii aducându-i la cunoştinţă faptul că depăşise cu mult viteza maximă admisă. Ea a justificat faptul prin aceea că era vorba de o substanţă cu potenţial inflamabil ridicat, motiv pentru care fusese nevoită să se deplaseze la Iaşi de urgenţă. Poliţistul a acceptat argumentul şi i-a dat doar un avertisment, dar i-a şi suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

În faţa instanţei, Cotea a afirmat că locul săvârşirii contravenţiei nu a fost menţionat clar de către agentul constatator, ceea ce atrăgea nulitatea procesului-verbal. Magistraţii Judecătoriei Răducăneni nu au fost însă de acord, constatând că în procesul-verbal era menţionat ca loc al săvârşirii faptei „DN 28 Costuleni”. Faptul că nu era indicat în mod expres kilometru la care fusese constatată fapta nu conta, câtă vreme era clar vorba de intravilanul satului Costuleni. Ca urmare, plângerea Elenei Cotea a fost respinsă ca neîntemeiată. Şefa vămii Albiţa a declarat apel împotriva sentinţei, cazul intrând pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X