Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Şefele USR PLUS Iaşi nu vor să audă de o alianţă cu liberalii Alexe şi Chirica

GALERIE
cosette monica
  • cosette monica
- +

Copreşedinţii Alianţei USR PLUS Iaşi, Cosette Chichirău şi Monica Berescu, au declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ar prefera să nu facă alianţe politice după alegerile locale din 27 septembrie dacă celelalte partide sau membri ai acestora nu trec de criteriul integrităţii.

Întrebată fiind de jurnalişti dacă după alegerile din 27 septembrie va fi dispusă să facă alianţe politice, Cosette Chichirău, care candidează la funcţia de primar la municipiului Iaşi, a spus că nu face "alianţe de dragul puterii" cu "oameni care sunt compromişi".

"Decizia va fi luată după alegeri. Va depinde foarte mult de persoană, pentru că noi am văzut în Consiliul Local consilieri PMP votând nişte proiecte foarte urâte, consilieri PMP care ei înşişi au proiecte imobiliare. Dacă asta va fi în continuare cu consilierii PMP, va fi absolut exclus. Noi nu facem alianţe doar de dragul puterii, să aducem lângă noi oameni care sunt compromişi. Suntem complet confortabili să fim în opoziţie 4 ani de zile dacă asta înseamnă respectarea integrităţii şi bineînţeles progresul Iaşiului. Noi nu vrem să mai vedem construcţii haotice. Nu este ok consilierii locali să aibă propriile dezvoltări imobiliare. Nu este deloc ok. Pentru noi este inacceptabil", a răspuns Cosette Chichirău.

Copreşedintele USR PLUS Monica Berescu a declarat că nu îşi doreşte o alianţă cu PNL atât timp cât la conducerea filialei ieşene se află ministrul Costel Alexe şi primarul Mihai Chirica.

"În calitate de copreşedinte al Alianţei USR PLUS la Iaşi aş vrea să fac o precizare. Cât timp Mihai Chirica şi Costel Alexe sunt în PNL Iaşi nu discutăm de o eventuală alianţă. Aş vrea să fie clar pentru toată lumea. Chiar dacă nu vom câştiga Primăria vom avea o echipă foarte puternică de consilieri şi vom face foarte bine opoziţie. Logica PMP e aceeaşi logică pe PNL. Ceea ce a spus Cosette e în aceeaşi logică pe care o exprim şi eu acum. O alianţă cu PNL Iaşi, cât timp Mihai Chirica face parte din PNL Iaşi, nu este posibilă", a spus Monica Berescu.

Prezent la conferinţa de presă, Dan Barna, copreşedinte la nivel naţional al Alianţei USR PLUS, a subliniat la rândul său importanţa integrităţii în privinţa alianţelor de după alegerile locale.

"Să nu fie niciun echivoc. Criteriile de integritate înseamnă exact ceea ce au spus Cosette şi Monica, înseamnă ceea ce e de fapt atât de simplu: oamenii care au probleme de furt intelectual, cazul domnului Alexe, la domnul Chirica nici nu ştiu ce să aleg, oameni care au probleme, să o spunem aşa, într-un pachet compact, nu se pune problema de alianţe. E vorba de oameni şi de integritatea acestora. Aceasta este linia roşie peste care USR PLUS nu va trece nicăieri, nici în Iaşi, nici în restul ţării", a spus Dan Barna. AGERPRES/

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri