Şefi noi la două mari spitale ieşene. Ce planuri au noii manageri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 15.01.2021

Şefi noi la două mari spitale ieşene. Ce planuri au noii manageri

GALERIE
manageri spitale iasi
  • manageri spitale iasi
- +

De ieri, Spitalul de Boli Infecţioase şi cel de Copii au altă conducere. Preşedintele Consiliului Judeţean a semnat dispoziţiile de numire a lui dr. Florin Roşu, coordonatorul Compartimentului Terapie Intensivă, respectiv a Alinei Belu, bioinginer medical la Secţia ATI a Spitalului „Sf. Maria”.

„Anumite departamente nu funcţionează aşa cum ne-am dori, dar în scurt timp le vom operaţionaliza”, au fost primele cuvinte ale noului director de la Boli Infecţioase. El le-a şi enumerat: Juridic, Achiziţii şi, parţial, Resurse Umane. Pe de altă parte, „dinamica îmbolnăvirilor face ca deficitul de personal să crească; pe măsură ce operaţionalizăm paturi de ATI sau începem să îngrijim pacienţi, numărul de personal creşte”, a explicat el un aspect deosebit de important, evoluţia efectivului medical.

În ceea ce o priveşte pe Carmen Dorobăţ, „este un cadru medical cu foarte multă experienţă. Avem nevoie de toţi medicii şi, în consecinţă, şi de doamna profesor, sigur”, a răspuns doctorul Florin Roşu unei întrebări.

„Asociaţia Euronest nu este a CJ Iaşi, că dacă era a Consiliului Judeţean Iaşi…”, a lăsat Costel Alexe fraza în suspans. „În perioada următoare, cu votul pe care îl are şi CJ Iaşi, în urma discuţiilor cu ceilalţi preşedinţi de CJ din euroregiune vom lua cea mai bună decizie. Trebuie să avem un management cât se poate de bun”, a declarat şeful CJ Iaşi.

El s-a referit şi la „greaua moştenire” de la Leţcani: „Acea improvizaţie de spital este moştenirea pe care a lăsat-o Maricel Popa din bani publici locuitorilor judeţului nostru. Astăzi, în loc să avem o unitate medicală poate modernizată la Spitalul de Boli Infecţioase, a trebuit să reparăm gafă după gafă”.

Noul manager de la Boli Infecţioase, spital care administrează complexul amplasat în incinta Parcului TransAgropolis, a explicat, la rândul lui, că „spitalul de la Leţcani este unul de campanie, tip ROL 3, care nu este adaptat condiţiilor epidemiologice din momentul de faţă. Am depus eforturi deseori supraomeneşti ca să-l operaţionalizăm. Vom face în aşa fel încât spitalul să fie funcţional”.

Cât priveşte schimbarea de la Spitalul de Copii, „în ultima perioadă, au venit către CJ foarte multe sesizări, reclamaţii, situaţii care nu au nimic de-a face cu managementul unei unităţi spitaliceşti. Trebuie să începem profesionalizarea managementului unităţilor medicale”, a declarat preşedintele Alexe.

La rândul său, Alina Belu, noul manager, a spus că, „deocamdată, ne confruntăm cu reabilitarea. Suntem funcţionali pe aproximativ jumătate de clădire. Este o prioritate să vorbim cu constructorul să urgenteze lucrările. Încercăm să rezolvăm cazurile tuturor pacienţilor care se adresează spitalului, din toată zona Moldovei”, a spus ea, referindu-se la condiţiile hoteliere „care sunt aşa cum sunt, într-o clădire veche din 1970”. Ieri, la ATI erau internaţi patru copii, trei dintre ei însoţiţi de aparţinători.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.