anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Şefi noi la două mari spitale ieşene. Ce planuri au noii manageri

GALERIE
manageri spitale iasi
 • manageri spitale iasi
- +

De ieri, Spitalul de Boli Infecţioase şi cel de Copii au altă conducere. Preşedintele Consiliului Judeţean a semnat dispoziţiile de numire a lui dr. Florin Roşu, coordonatorul Compartimentului Terapie Intensivă, respectiv a Alinei Belu, bioinginer medical la Secţia ATI a Spitalului „Sf. Maria”.

„Anumite departamente nu funcţionează aşa cum ne-am dori, dar în scurt timp le vom operaţionaliza”, au fost primele cuvinte ale noului director de la Boli Infecţioase. El le-a şi enumerat: Juridic, Achiziţii şi, parţial, Resurse Umane. Pe de altă parte, „dinamica îmbolnăvirilor face ca deficitul de personal să crească; pe măsură ce operaţionalizăm paturi de ATI sau începem să îngrijim pacienţi, numărul de personal creşte”, a explicat el un aspect deosebit de important, evoluţia efectivului medical.

În ceea ce o priveşte pe Carmen Dorobăţ, „este un cadru medical cu foarte multă experienţă. Avem nevoie de toţi medicii şi, în consecinţă, şi de doamna profesor, sigur”, a răspuns doctorul Florin Roşu unei întrebări.

„Asociaţia Euronest nu este a CJ Iaşi, că dacă era a Consiliului Judeţean Iaşi…”, a lăsat Costel Alexe fraza în suspans. „În perioada următoare, cu votul pe care îl are şi CJ Iaşi, în urma discuţiilor cu ceilalţi preşedinţi de CJ din euroregiune vom lua cea mai bună decizie. Trebuie să avem un management cât se poate de bun”, a declarat şeful CJ Iaşi.

El s-a referit şi la „greaua moştenire” de la Leţcani: „Acea improvizaţie de spital este moştenirea pe care a lăsat-o Maricel Popa din bani publici locuitorilor judeţului nostru. Astăzi, în loc să avem o unitate medicală poate modernizată la Spitalul de Boli Infecţioase, a trebuit să reparăm gafă după gafă”.

Noul manager de la Boli Infecţioase, spital care administrează complexul amplasat în incinta Parcului TransAgropolis, a explicat, la rândul lui, că „spitalul de la Leţcani este unul de campanie, tip ROL 3, care nu este adaptat condiţiilor epidemiologice din momentul de faţă. Am depus eforturi deseori supraomeneşti ca să-l operaţionalizăm. Vom face în aşa fel încât spitalul să fie funcţional”.

Cât priveşte schimbarea de la Spitalul de Copii, „în ultima perioadă, au venit către CJ foarte multe sesizări, reclamaţii, situaţii care nu au nimic de-a face cu managementul unei unităţi spitaliceşti. Trebuie să începem profesionalizarea managementului unităţilor medicale”, a declarat preşedintele Alexe.

La rândul său, Alina Belu, noul manager, a spus că, „deocamdată, ne confruntăm cu reabilitarea. Suntem funcţionali pe aproximativ jumătate de clădire. Este o prioritate să vorbim cu constructorul să urgenteze lucrările. Încercăm să rezolvăm cazurile tuturor pacienţilor care se adresează spitalului, din toată zona Moldovei”, a spus ea, referindu-se la condiţiile hoteliere „care sunt aşa cum sunt, într-o clădire veche din 1970”. Ieri, la ATI erau internaţi patru copii, trei dintre ei însoţiţi de aparţinători.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Scăpaţi pe moment de problema restanţelor, conducătorii de la Poli reiau lupta pentru promovare cu două transferuri foarte reuşite.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.