Şefii OMS mult mai interesaţi să-şi crească salarii şi indemnizaţii decât de COVID-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Dezvăluire Libertatea

Şefii OMS mult mai interesaţi să-şi crească salarii şi indemnizaţii decât de COVID-19

GALERIE
OMS
  • OMS
- +

Ziarul Libertatea a analizat documentele oficiale ale Executive Board al Organizaţiei Mondiale ale Sănătăţii, forul suprem ştiinţific al organizaţiei, şi a cerut şi clarificări de la OMS, pe care le-a primit, parţial. Ziarul a descoperit că, revenit la finalul lui ianuarie 2020 de la Beijing, directorul general al OMS a elogiat “transparenţa liderilor statului chinez” în faţa unui Executive Board care mai apoi, în cinci zile de lucrări, n-a discutat decât o oră şi jumătate despre COVID-19! Executive Board a primit asigurări de la dr. Tedros că “răspândirea în alte ţări va fi minimă şi înceată”.

Nici unul dintre cele 39 de documente adoptate de Executive Board între 3-8 februarie anul acesta, nu s-a referit la COVID-19!. În acel moment, existau 17.238 de cazuri în China şi 151 în afara Chinei, în 23 de ţări, iar OMS însuşi declarase COVID “urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională”, scrie Liberatea.

În schimb, între documentele adoptate există cele prin care Executive Board a aprobat şi a propus către Adunarea Generală, care urma să aibă loc în mai, mărirea cu 10% a salariilor şefilor OMS şi a diurnelor pentru angajaţi, care au ajuns la 523 de franci pe zi de om, echivalentul a 500 de euro pe zi. România are şi ea un om în conducerea OMS, între cei 34 de specialişti din Executive Board care beneficiază de aceste măriri: prof. dr. Alexandru Rafila.

Pe 30 ianuarie, la două zile după ce dr. Tedros lăuda transparenţa preşedintelui Xi la Beijing, Alexandru Rafila a spus acelaşi lucru la Bucureşti, că nu se îndoieşte de datele furnizate de guvernul chinez. OMS a răspuns ziarului Libertatea, dar Alexandru Rafila, nu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.