Şefii OMS mult mai interesaţi să-şi crească salarii şi indemnizaţii decât de COVID-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dezvăluire Libertatea

Şefii OMS mult mai interesaţi să-şi crească salarii şi indemnizaţii decât de COVID-19

GALERIE
OMS
  • OMS
- +

Ziarul Libertatea a analizat documentele oficiale ale Executive Board al Organizaţiei Mondiale ale Sănătăţii, forul suprem ştiinţific al organizaţiei, şi a cerut şi clarificări de la OMS, pe care le-a primit, parţial. Ziarul a descoperit că, revenit la finalul lui ianuarie 2020 de la Beijing, directorul general al OMS a elogiat “transparenţa liderilor statului chinez” în faţa unui Executive Board care mai apoi, în cinci zile de lucrări, n-a discutat decât o oră şi jumătate despre COVID-19! Executive Board a primit asigurări de la dr. Tedros că “răspândirea în alte ţări va fi minimă şi înceată”.

Nici unul dintre cele 39 de documente adoptate de Executive Board între 3-8 februarie anul acesta, nu s-a referit la COVID-19!. În acel moment, existau 17.238 de cazuri în China şi 151 în afara Chinei, în 23 de ţări, iar OMS însuşi declarase COVID “urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională”, scrie Liberatea.

În schimb, între documentele adoptate există cele prin care Executive Board a aprobat şi a propus către Adunarea Generală, care urma să aibă loc în mai, mărirea cu 10% a salariilor şefilor OMS şi a diurnelor pentru angajaţi, care au ajuns la 523 de franci pe zi de om, echivalentul a 500 de euro pe zi. România are şi ea un om în conducerea OMS, între cei 34 de specialişti din Executive Board care beneficiază de aceste măriri: prof. dr. Alexandru Rafila.

Pe 30 ianuarie, la două zile după ce dr. Tedros lăuda transparenţa preşedintelui Xi la Beijing, Alexandru Rafila a spus acelaşi lucru la Bucureşti, că nu se îndoieşte de datele furnizate de guvernul chinez. OMS a răspuns ziarului Libertatea, dar Alexandru Rafila, nu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.