Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Şefilor liberali de la centru li se pregăteşte o mare scamatorie la Iaşi?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Ehehee, apăi dacă voi chiar credeaţi că şmenarii din jurul lui Peni Hill şi Paralexe nu vor găsi o soluţie ca să-şi păcălească şefii liberali de la Bucureşti, ăia care le-au interzis celor de la Iaşi să facă înţelegeri cu partidoiul la palatul cel roznovan, atunci se pare că v-aţi înşelat amarnic, stimaţi telespectatori. 

Din ce se zvoneşte prin piaţă, atât la aia din Alexandru cât şi la aia din Nicolina, o mare  înţelegere zice-se că s-ar pune la cale în aceste zile, pentru o relocare politică de persoane în conţilul local. Relocare în urma căreia, zice-se, liberalii ar urma să aibă asigurată majoritatea la vot, nu numai tacită, ci pe faţă. Deşi, din ce se zvoneşte, termenii înţelegerii ar fi plini de extrase din marii gânditori şi filosofi politici ai omenirii, zice-se că cel mai tare se bucură de acest aranjament pe sub masă băieţii de la cumătrie.

Cum de ce? Păi nu sunt ei aceia care au pus umărul din greu la realegerea lui Peni Hill, iar acuma, din cauză că alesul le tot spune că e legat de mâini şi de picioare pentru că nu are majoritate în conţil, oamenii ăla cu şmenurile imobiliare gata antamate stau şi se uită la lopeţile muncitorilor, puse în rastel, pentru că nu se pot vota planurile urbanistice? Acuma, deh, ce vreţi să facă şi oamenii ăia, să sară în sus de bucurie? Lasă, vor sări ei, dar după ce se bate palma... Dacă se va bate, aşa cum am auzit noi la radioşanţ.

Masoneria de baltă şi treaba cu cheresteaua la cub de pe filiera Suceava - Iaşi

O gazetă cu zurgălăi de la Bucale, din siajul urmaşilor pe filieră masonică ai turnătorului penal Ciripoi Stănescu, tot anunţă de câteva zile o chestiune tare interesantă: un ploconde câteva sute de metri cubi de cherestea rezultat din confiscări pe plaiurile bocovinene şi primit via premarele cu nepoata la Ape de fostul menistru de la Iaşi, actual şef de giudeţ, pe vremea când acesta avea pâinea şi cuţitul defrişărilor, lemn ce ar fi ajuns în final la ferma famigliei din zonă.

Bun, am văzut că acei gazetari cu zurgălăi, preluaţi apoi la greu de tătă presa conectată politic, nu oferă niciun docoment, nicio declaraţie, nicio poziţie oficială, ba chiar nici nu se obosesc să ofere o sursă necitabilă; chestie clară de misive cu ochi albaştri, ce sunt un fel de ucazuri, nu informaţii, în fine... Cum însă gazeta respectivă e bine ancorată la o anumită grupare a gheneralilor pensionaţi din servicii, ar fi indicat să credem măcar parţial ce se scrie acolo, că adesea bine am făcut plecând urechea: s-a dovedit că oamenii au ceva informaţii, direct de unde trebuie, adică acolo unde se pregătesc dosarele.

Drept urmare, stând strâmb şi gândind drept: oare să aibă dreptate acel băiat tot creaţie şi el al unor băieţi cu ochi albaştri, Ciol Laku pe numele lui, care bagă mâna-n foc că la Iaşi vom avea cât de curând alegeri parţiale? Întrebăm, nu dăm cu subsemnatu’...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri