Şeful CJ Arad, prins în flagrant când a luat mită, dus la DNA Timişoara pentru audieri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şeful CJ Arad, prins în flagrant când a luat mită, dus la DNA Timişoara pentru audieri

GALERIE
Arad, Nicolae Ioţcu
  • Arad, Nicolae Ioţcu
- +

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), prins în flagrant când a primit 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, a fost ridicat, vineri după-amiază, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu, unde au avut loc percheziţii, şi a fost dus la DNA Timişoara pentru a fi audiat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (PNL), a fost ridicat, vineri, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu şi dus la sediul DNA - Serviciul Teritorial Timişoara, unde va fi audiat pentru luare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nicolae Ioţcu a ajuns la DNA Timişoara în jurul orei 17.30, iar la intrarea la audieri a refuzat să facă declaraţii. Ioţcu a fost însoţit de mai mulţi avocaţi, între care şi Gheorghiţă Mateuţ.

Surse judiciare declarau, anterior, că Nicolae Ioțcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție după ce a primit 10.000 de euro mită de la un om de afaceri. Flagrantul a fost organizat în fața locuinței lui Ioțcu din localitatea Vladimirescu.

Potrivit surselor citate, banii i-ar fi fost dați șefului CJ pentru un contract de lucrări la Spitalul Județean de Urgență Arad.

Procurorii DNA Timișoara au făcut percheziţii, vineri, la biroul lui Ioțcu de la CJ Arad şi la locuința acestuia. Procurorii au beneficiat în acest caz de sprijinul SRI Arad.

De asemenea, potrivit unor surse judiciare, Nicolae Ioțcu este acuzat de trafic de influență, întrucât și-ar fi exercitat influența în cadrul procedurii organizate la Consiliul Județean (CJ) Arad pentru atribuirea unui contract privind dotarea Spitalului Județean de Urgență unei asocieri de două firme.

"Și-a exercitat influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad pentru atribuirea, în anul 2014, a contractului de achiziție publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad», pentru ca acest contract să fie câștigat de asocierea în participațiune a două firme, ceea ce s-a şi întâmplat, deoarece caietul de sarcini a fost întocmit în favoarea acestora", susțineau sursele citate.

Valoarea contractului a fost estimată la peste 1.600.000 de euro.

Sursele citate arătau că, în 22 iulie, Ioţcu a primit, printr-un intermediar, suma de 35.000 de lei, iar vineri a primit încă 10.000 de euro de la reprezentantul uneia dintre firmele care au câştigat procedura privind contractul de achiziţie de la SJU Arad.

Conform surselor citate, șeful CJ Arad ar fi urmat să mai primească, în august, 20.000 de euro de la reprezentantul celeilalte firme.

Tot vineri, senatorul PNL Cristian Bodea a declarat că preşedintele CJ Arad Nicolae Ioţcu va fi suspendat automat din PNL, potrivit statutului partidului.

Nicolae Ioțcu este președinte al Consiliului Județean Arad din anul 2008. Anterior, în perioada 2004-2008, el a fost senator din partea PDL.

Nicolae Ioțcu are, potrivit ultimei declaraţii de avere din luna aprilie, un teren agricol de 0,45 hectare, în comuna Săvârșin, dobândit în anul 1991, în baza Legii 18. De asemenea, el precizează că, împreună cu soția sa, Rodica Floarea Ioțcu, are un teren intravilan de o mie de metri pătrați în comuna Vladimirescu, achiziționat în 2007.

În declarația de avere, Ioțcu menționează și un teren intravilan în municipiul Arad, aferent unui apartament, care i-a fost donat lui Alexandru Ionuț Ioțcu.

Ioțcu mai are o casă de peste 366 de metri pătrați în comuna Vladimirescu, construită în 2010, și menționează și un apartament de 217 metri pătrați donat lui Alexandru Ionuț Ioțcu, în 2011.

El nu are bunuri declarate, însă la categoria conturi şi depozite bancare, precizează un depozit de 66.160 dolari din anul 2010, la Piraeus Bank, încă unul de peste 51.000 de euro din acelaşi an, precum şi altul cu peste 12.000 euro, unde sunt trecuți anii 2013 și 2014.

Ioțcu are și trei fonduri de investiții - unul de peste 55.000 de euro la SAI Erste Asset Management, din 2014, altul deschis de 135.126 lei la Raiffeisen Bank și încă unul 65.677 euro, ambele din 2009.

El mai arată că are nouă conturi curente, cea mai mare sumă depusă fiind 4.470 lei la Banca Transilvania, din 2012.

De asemenea, șeful CJ Arad menționează și o asigurare de viață și pensie privată la ING Asigurări de viață, din 2013, unde este precizat că prima lunară de asigurare este de 886 lei.

Ioțcu a acordat un împrumut SC Transylvania Hotels, unde la părți sociale este trecută ca titular Rodica Ioțcu, constând în număr de titluri - 22, valoarea fiind de 220 lei. Totodată, el a acordat împrumuturi în nume personal de 15.000 euro și 14.335 euro.

La debite şi ipoteci, şeful CJ Arad precizează un împrumut de 89.000 de euro, contractat în 2011 și scadent în 2018, precum şi un împrumut de circa 45.000 de lei, contractat în 2012 și scadent în 2016.

În anul fiscal precedent, Ioţcu a obținut un venit de 55.404 lei de la Consiliul Judeţean Arad, iar din dobânzi bancare a avut 751 de dolari și 6.893 lei. În aceeaşi perioadă, soţia lui Ioţcu a avut un venit din salariu de peste 17.000 lei de la Transilvania Hotels, la care se adaugă aproape 4.800 euro și 611 lei din dobânzi bancare.

În declaraţia de interese din 10 martie, Ioţcu menţionează că este membru al AJVPS Arad, al Asociaţiei de Vânătoare Lazăr Hunting şi al Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Canalul Morilor.

Totodată, el menţionează calitatea de membru în Consiliul Director al Fundaţiei Universitare "Vasile Goldiş" din Arad.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.