Şeful CJ regretă că nu a participat la protestul locuitorilor din Oancea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şeful CJ regretă că nu a participat la protestul locuitorilor din Oancea

GALERIE
oancea
  • oancea
- +

Maricel Popa s-a declarat în favoarea păstrării spaţiilor verzi din oraş. Totodată, el şi-a manifestat indignarea pentru adoptarea aparent discreţionară a Planurilor Urbanistice Zonale.

„Dacă aş fi fost în Iaşi, m-aş fi alăturat şi eu protestului locuitorilor din Oancea“, a declarat Maricel Popa preşedintele CJ şi al PSD Iaşi, întrebat fiind ce fac consilierii săi din Consiliul Local.

Amintim că, duminica trecută, câteva zeci de oameni şi-au exprimat nemulţumirea pe Esplanada Oancea faţă de acordul dat de primărie pentru construirea unui turn cu 15 niveluri pe o su­prafaţă de aproape 2500 mp de spaţiu verde aflată în partea de jos, spre complexul studenţesc, a Esplanadei. Chiar dacă autorizaţia de construire emisă luna trecută se referă doar la împrejmuirea terenului respectiv, oamenii sunt convinşi că, în scurt timp, primarul o va semna şi pe cea pentru ridicarea turnului înalt de 42 de metri.

Preşedintele Maricel Popa s-a declarat în favoarea păstrării spa­ţiilor verzi existente în oraş, pe fondul poluării excesive a aerului în municipiu.

„Noi avem 14 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor, în timp ce directiva europeană prevede 26 mp“, a spus el într-o conferinţă de presă.

„Din păcate, zona Oancea nu se află în administraţia Consiliului Judeţean, deşi municipiul face parte din unitatea administrativ-teritorială judeţul Iaşi“, a arătat Maricel Popa până unde se întinde jurisdicţia sa.

„Multe PUZ-uri se fac pe sub mână. La viitorul complex de muzee ale literaturii (din clădirea nou renovată din spatele sediului Stării Civile, n.r.), este o porţiune de 20 de metri pătraţi pentru realizarea unei a doua intrări pe strada Vasile Alecsandri. Avem demers din luna februarie. Nici acum nu avem PUZ, că nu ni se poate da. Dar alţii cum de obţin autorizaţii în câteva zile, ca în Oancea?“, a spus Popa.

Cât priveşte consilierii PSD din CL, „le-am sugerat să se opună vânzării de parcuri“, a adăugat şeful CJ, precizând însă că „fiecare are votul lui în buzunar“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.