Şeful clubului de offroad se luptă să iasă din spatele gratiilor. Cerere de revizuire
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şeful clubului de offroad se luptă să iasă din spatele gratiilor. Cerere de revizuire

GALERIE
copacinschi
  • copacinschi
- +

Robert Copacinschi a fost condamnat la începutul acestui an la şase ani şi jumătate de închisoare, însă nu s-a împăcat cu soluţia judecătorilor.

Şeful Clubului de offroad din Iaşi, condamnat definitiv pentru înşelăciu­ne, după un proces de zece ani, în­cear­că din spatele gratiilor să demonstre­ze că ar fi fost încarcerat pe nedrept. Ro­bert Copacinschi a intentat o cerere de revizuire a dosarului său, invo­când că ar avea probe care să demonstreze că a fost trimis nevinovat în spatele gratiilor. Cererea a fost înregistrată la Curtea de Apel Iaşi. Ieri, magistraţii au judecat un termen din acest dosar, însă au decis să amâne dosarul până la finele acestei luni.

De ce a fost condamnat Copacinschi

Alături de Robert Copacinschi au mai fost condamnate în acest dosar şi alte nouă persoane, mai multe dintre acestea primind condamnări cu execu­tare. Inculpaţii au fost trimişi în judecată  în 2004, fiind acuzaţi că au pus pe picioare o reţea specializată în tra­fic de maşini de lux. Potrivit rechizi­toriului, între 2000 şi 2002, Robert Co­­pacinschi şi ceilalţi membri ai reţelei ar fi înmatriculat un număr de 71 de maşini de lux. Le modificau seriile şa­siurilor, falsificau actele de provenien­ţă sau produceau certificate de origi­ne EUR 1 false. Anchetatorii au mai precizat că o parte dintre maşinile tra­ficate de membrii reţelei ar fi fost fu­rate. În rechizitoriu se arată că 26 de bolizi fuseseră furaţi din Germania sau Italia, iar în cazul a 11 maşini înmatri­cularea s-ar fi făcut cu numere de în­matriculare false.

„Prin încălcarea reglementărilor vamale s-a creat sta­tului român un prejudiciu de 4.773.820.000 lei (n.r. - vechi). Prin falsificarea certificatelor tip EUR 1, gruparea infracţională a beneficiat de acordarea unui regim tarifar pre­ferenţial prejudiciind astfel statul român cu suma de mai sus. Prin pre­zentarea certificatelor tip EUR 1 false, taxele vamale au fost reduse de la 30% la 6%“, se precizează în rechizitoriu. După ce înmatriculau ma­şinile folosindu-se de acte false, membrii reţelei le vindeau în mai multe oraşe din ţară. Cele mai multe vehicule rulate de ei erau de la mărcile BMW, Audi şi Volkswagen.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.