De Business

Punem punctul pe știi

Seful Corpului de Control al Guvernului a efectuat un control privind activitatea FPS Sibiu

joi, 23 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 Seful Corpului de Control al Guvernului a efectuat un control privind activitatea FPS Sibiu

O comisie condusa de seful Corpului de Control al Guvernului, Ovidiu Grecea, a verificat, joi, activitatea FPS Sibiu, respectiv modul in care a fost privatizata societatea Horticola SA Sibiu.
Ovidiu Grecea a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a demarat controlul in urma unor sesizari conform carora pachetul detinut de FPS la societatea Horticola SA Sibiu a fost vindut fara respectarea legislatiei in vigoare. Grecea a declarat, dupa primele cercetari efectuate impreuna cu expertii guvernametali Anda Popescu si Maria Paturca, ca acuzatiile care i se aduc directorului FPS Sibiu, Nicolae Cirica, "nu se confirma".
Sesizarea primita in cazul privatizarii societatii Horticola SA Sibiu facea referire la faptul ca, atunci cind a vindut societatea, FPS Sibiu nu a tinut cont de pozitia a 130 de actionari ai SC Horticola.
Expertul guvernamental Maria Paturca a declarat ca persoanele care au trimis sesizarea au confundat calitatea de actionar cu cea de locator, avind in vedere ca FPS detinea, inainte de licitatia desfasurata in data de 13 iulie a.c., toate actiunile societatii. Maria Paturca a precizat ca cele 130 de persoane erau doar locatori, adica detineau terenul pe care se aflau activele societatii, deci nu erau actionari ai acesteia, iar, in acest caz, nu sint participanti la capitalul social, ci doar la patrimoniul societatii.
Expertul Maria Paturca a declarat ca mai trebuie verificata valoarea la care a fost realizata vinzarea societatii Horticola, pentru ca exista date potrivit carora societatea a fost evaluata, in anul 1996, la peste 30 de miliarde de lei. Societatea Horticola SA a fost vinduta, in data de 13 iulie a.c, societatii Atlassib, cu 4,8 miliarde de lei.
Directorul FPS Sibiu, Nicolae Cirica, a declarat, la rindul sau, ca privatizarea societatii a fost realizata in conformitate cu procedurile legale.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii