Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Şeful de la Finanţele Regionale a fost schimbat din funcţie!

GALERIE
foto Dan Luca  -finante anaf marian bosianu director general dgrfp iasi - 1286
  • foto Dan Luca  -finante anaf marian bosianu director general dgrfp iasi - 1286
- +

Marian Bosianu, directorul interimar al Direcţiei Regionale Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi a fost îndepărtat astăzi dimineaţa din funcţie. Oficial, decizia a fost luată din cauza lipsei de performanţă în colectarea impozitelor şi taxelor. Neoficial, cel mai probabil măsura vine pe fondul pierderii puterii de către Gheorghe Nichita un susţinător puternic a lui Bosianu.

“Astăzi dimineaţă au sosit două ordine de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin care a încetat mandatul domnului Marian Bosianu, director executiv al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi şi a fost împuternicită să ocupe această funcţie temporar Doina Naum, până astăzi director regional responsabil de colectarea taxelor şi impozitelor. După aceste decizii, urmează ca ANAF să stabilească cine va prelua funcţia de director regional pe partea de colectare şi ce post de execuţie i se va atribui domnului Bosianu”, a declarat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al DGRFP Iaşi. Bosianu este şef al Finanţelor Regionale din luna februarie a acestui an. În trecut, Bosianu a condus Garda Financiară şi a fost şi prefect pentru câteva luni.  

Demiterea a venit în urma deciziei directorilor de la Iaşi şi Timişoara de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcţiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.
"Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc aşa", a declarat într-un comunicat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

Şeful Fiscului a extins regula instituită deja pentru toate examenele din cadrul Direcţiei de Antifraudă Fiscală şi în cadrul altor tipuri de examene, anume ca un inspector al Direcţiei de Integritate să fie prezent în cadrul comisiilor de examinare.El a trimis la începtul lunii o circulară prin care s-au dispus măsuri cu privire la concursurile de promovare în grad profesional. Astfel, examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii şi se va constitui o singura comisie de concurs/examen şi o singură comisie de soluţionare a contestaţiilor, iar din componenţa fiecăreia va face parte şi un funcţionar public din cadrul Direcţiei Generală de Integritate (DGI).

Atât ANFP, cât şi reprezentanţii Sedlex au contestat această măsură, precizând că desemnarea unui inspector de la DGI nu se poate face decât la solicitarea direcţiilor regionale.
"Din acest motiv, având în vedere că scopul final al acestei măsuri îl reprezintă eliminarea examenelor aranjate şi permiterea accesului la promovări doar pe baza competenţelor profesionale, directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat să asigure îndeplinirea formalităţilor procedurale", se mai arată în comunicat.
Din cei opt directori generali din teritoriu, şefii regionalelorTimişoara şi Iaşi au refuzat să îndeplinească solicitarea preşedintelui ANAF, încercând să blocheze astfel prezenţa unui inspectoral DGI în cadrul comisiilor de examinare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri